Trabzonspor, büyük çekişmeye sahne olan Beşiktaş maçından beraberlikle ayrıldı. 1 puan daha mı kazanıldı yoksa 2 puan daha mı kaybedildi bilemiyorum ama şu bir gerçek ki Ersun Yanal, Beşiktaş maçındaki değişiklikleriyle ön plana çıktı.

Dikkat ederseniz, maçların genelinde 75’lerde ilk değişikliği yapan Yanal, bu kez üçüncü değişikliği 77’de yaptı. 1-1 iken Şenol Güneş hamlesiyle maç 2-1 oldu. Ardından Ersun Yanal’ın hamleleri ve durum 2-2 oldu. Hatta Trabzonspor 3-2 bile kazanabilirdi. Tabi Lens’in skor 2-1 iken kaçırdığı pozisyonuna ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bence maçın kırılma anıydı. Zaten o gol olsa maç 4-1 hatta 5-1 bile bitebilirdi.

Biz bunu defalarca yazdık, çizdik. Bir oyun değişikliği olması için dakikanın 80 olması şart değil. Bu 35 de olur, 55 de olur. Bakın Trabzonspor’un 4-3 kaybettiği Alanyaspor maçına. Alanya’nın hocası Susiç, 39. dakikada iki oyuncu birden değiştirdi ve o andan itibaren maçın da akışı değişti. 3-0 olan maç 4-3 bitti. Bir başka örnek verecek olursak, Ersun Yanal’ın Gençlerbirliği maçının devre arasında yaptığı değişiklikleri hepimiz biliyoruz. Yanal’ın bu hamlesini doğru bulduk ve nitekim doğru hamle 3 puanı getirmişti.

Ancak bu doğru hamleler Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarında ne yazık ki gelmedi. Zaten o iki maçta da 2 puan kaybedilmişti. İyi hamleler gelse 2 maçtan da galibiyet alınması hayal değildi.

Neyse gelelim Beşiktaş maçına…

Avrupa’dan yorgun dönen ve bir hayli eksiği olan Beşiktaş, her zaman Beşiktaş’tır. Oğuzhan yoksa Tolgay var, Atiba yoksa Necip var, Q7 yoksa Lens var. Var da var. Kulübedeki oyuncular da en az oynayanlar kadar kaliteli. Normal şartlar alınan 1 puan sevindirir ama böyle bir Beşiktaş karşısından alınan 1 puan sevindirmez, bence…

Bu denli eksik ve bu derece yorgun Beşiktaş'ı yenemeyen Trabzonspor, 1 puana sevinmemeli aksine 2 puan kaybettiği için üzülmeli.

Ersun Yanal ile konuya başladık, Ersun Yanal ile konuyu bağlayalım.

Yanal’ın bence Beşiktaş maçındaki tek hatası Abdülkadir'i oyundan alıp Rodallega’yı almasıydı. Abdülkadir yerine Kucka ya da Sosa’dan birini oyundan alması lazımdı. Çünkü ikisi de yorulmuştu. Zaten Yusuf'u almışsın oyuna birini çıkarmalıydın hocam. Bu tercih Abdulkadir olmamalıydı. Savunmayı kolay eksiltebilen bir oyuncunun sahada olması her zaman avantajdır…