Bu hafta Tabzonspor’umuzun pilot takımı olan ve liginde alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren 1461 Trabzon’u kaleme aldım.

İzmir’de ikamet ettiğim için Bordo-Mavililer’in Manisa’da Turgutlu ile geçtiğimiz hafta oynadığı müsabakayı yakından takip ettim. Gol düellosu şeklinde geçen maçı temsilcimiz 4-3 kazanarak rahat nefes aldı.

Maçta göze çarpan detaylardan biri Mehmet Birinci yönetiminde takımda görülen kenetlenme duygusunun artışıydı. Karşılaşma boyunca futbolcularımız birbirlerinin açıklarını kapatmak için canla başla mücadele ettiler. Oynanan futbola bakıldığında takımın şu anda içinde bulunduğu yere şaşırmamak mümkün değil. Sıkıntılı mevkiler olmakla birlikte genel olarak takım içi uyum iyi. Özellikle asistleri ve bindirmeleriyle Ahmet Eren, zamanlama ve ilk müdahalelerdeki başarılarıyla Sami Can Özkan, topu oyuna sokma ve pas dağıtıcılığıyla Buğrahan Karslı bu maçta dikkatleri üzerine çektiler.

Sonradan oyuna dahil olan ve sakatlıktan çıkan Yunus Emre Çakır da ileride Trabzonspor kadrosunda göreceğimiz futbolculardan biri olacak. Bu maçı izledikten sonra Trabzonspor’a transfer yasağı gelmesine üzülmemek mümkün değil. Gerçekten A takım seviyesinde iyi futbolcular var 1461 Trabzon’da. Burada en büyük görev başta Ahmet Ağaoğlu olmak üzere Ünal Karaman ve teknik ekibine düşüyor. Transfer politikasını son drece akılcı belirlemek gerek. Şu an A takımda oynayan bazı futbolcular yerine bu gençlere imkan tanınabilseydi emin olun çok daha farklı olabilirdi.

İnşallah önümüzdeki dönemde bu gençlere fırsat tanınabilir.

Bu arada Manisa deplasmanında takımı yalnız bırakmayan başkan Haluk Şahin’e teşekkür etmek gerek. Hem Trabzonspor hem de 1461 Trabzon için gecesini gündüzüne katan, verilen her görevi eksiksiz yerine getirmeye çalışan sayın Şahin’in, maç sonundaki sevinci de görülmeye değerdi. Aynı şekilde Futbol Şube Sorumlusu Aziz Bahadır’da takımın çimentosu gibi. Futbolcularla yakalanan birliktelik duygusunun en büyük mimarlarından...

1461 Trabzon’un aldığı bu kritik galibiyet kalan haftalar için önemliydi. Şimdi bu haftaki Halide Edip Adıvarspor maçı daha da önem kazandı. Alınacak seri galibiyet takımın ivme kazanmasını sağlayacak, oyuncuların özgüveni artacak.

Bu gençlerin hak etmedikleri bu yerden bir an önce kurtulacaklarına inancım tam.