4 senede bir yapılan olimpiyatlara dünya devletleri haklı olarak çok önem vermektedirler.Çünkü; olimpiyatlar dediğimizde sade tek bir branşlar değil, hemen

hemen, bütün branşlar burada icra edilmektedir.Oysa  dünya şampiyonaları olimpiyatlardan farkı tek branşta yapılmaları dır.

                 Olimpiyatları bütün dünya izliyor ve katılan devletler planlarını yaparken birincilik kürsüsüne çıkabilmek için çok bilimsel çalışmalar yapmaktadırlar.

Olimpiyatlarda birincilik kürsüsüne çıkıldığında yüksek düzeyde ülkeler kendi reklamlarını yapabilmektedirler.                                

                Dünya şampiyonaları ve olimpiyatların yapılma esprisi öyle sadece sportif faaliyet olmayıp ülkeler arası dostluk tesis edip, ekonomik yönden birbirlerinden yararlanmaktadırlar.

                 Ancak, öyle devasa olimpiyat ve dünya şampiyonalarına katılımı sayısal çoğunluk olarak baz almak yanlıştır.Geçmişte spor bakanlığı yapan bir zat enteresandır şöyle bir cümle kullanmıştır.''Olimpiyat ve dünya şampiyonalarına çok sayıda sporcu ile katılmak, orada derece yapmaktan daha önemlidir.''

                Bir spor bakanının yaptığı talihsiz açıklamaya bakın .Ne kadar spordan ve ekonomik getirilerden bir haber.Ülke olarak çok sayıda sporcu ile böyle büyük organizasyonlara katılırsınız, ama hiç bir branşta birincilik kürsüsüne çıkmadan ilk maçlarda elenirseniz, şunu iyi bilmek gerekir hiç bir ülkenin dikkatini inanın çekemezsiniz.Yukarıda  da belirttiğim gibi sportif faaliyetler yaparken ülke reklamını yapmak amaçlarken turistik gezi yapmış olunur, ekonomik yönden de çok büyük kayıplar olur ülke için.

                 Dünya da boks branşında söz sahibi olan devletlere baktığımız da Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlar gibi resmi maçlarda ülkeyi temsil edecek takımları oluştururken bizim ülkemiz gibi sporcu 10-15 defa denenmiş ve fakat bir başarısı olmayan boksörlerden değil, buralara götürmek katılmak için katılmış olunup yerlere sürünmekten kurtulamazsınız.Bakıyorsunuz olimpiyat oyunlarına yaklaşık bir sene var henüz ülkemizi olimpiyatlara oynayacak taslak kadro dahi ciddi bir şekilde oluşmamıştır.

                  Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda görev yapacak kişilere sırf mevcut yönetime seçimlerde oy verip seçenlerden olmaması, öyle devasa organizasyonlara yukarıda da belirttiğim gibi ülkenin reklamı söz konusu olduğundan görev alacak kişiler plan program ve bilimsellikten yoksun eğitim düzeyleri yok denecek kadar düşük olan kişilerden değil, en azından, psikoloji, pedagoji, sosyoloji bilgisine sahip değilselerde bu konuda kesinlikle uzman kadrolardan destek alınarak, her sporcunun kapasitesine fizyolojik olarak ve direncine vb. özelliklerine göre ayrı ayrı plan ve program yapabilen kişilerden oluşması şarttır.

                 Ülkemizde son birkaç senede beri böyle devasa maçlara katılacak sporcuları teste tabi tutmadan tek düz plan yaparak bütün sporcuları antrene etmek ve bunun sonunda da hüsrana uğramaktır.Bir defa böyle önemli maçlarda görev verilecek antrenörlerde liyakat aranmadan görev verilmemelidir. Verildiğinde ve bunun neticesinde ülke olarak katıldığımız maçlarda hiç varlık göstermez den büyük ekonomik kayıplar yanında ülkenin saygınlığı da zedelenmektedir.