Ligin ilk yarısında 3-0 yenildiği Kardemir Karabükspor’u dün Rize’de 1-0 yenen Yeşil-Mavililer, sahadan 3 puanla ayrılmanın sevincini yaşadı. Zira, dün kar yapışı altında ama çok düzgün bir zeminde oynanan karşılaşmanın 90 dakikası baştan sona zevkli ve çekişmeli geçti. 

Çaykur Rizespor 6. dakikada kaptanları Kweuke’nin golüyle 1-0 öne geçerek 90 dakika, ilk yarıdaki bu golle 1-0 sona erdi. Böylece Çaykur Rizespor puanını 19’a çıkartarak maç fazlasıyla da Alanyaspor’un üzerine çıktı. 
Son dakikada Saadane’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Çaykur Rizespor, rakibine gol olanağı vermezken, konuk ekibin 1 şutu da yan direkten dönmesi onlar için şanssızlıktı. 

24 puanda 9. sırada yer aklan konuk Karabükspor, Rize’den üzgün ayrılırken, sergilediği futbolla da az sayıdaki futbol severlerin de alkışlarını da maç sonunda kazanmasını bildi. Bu arada her iki takımı ofansif futbollarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. 

Öte yandan dün ki galibiyetiyle düşme hattından uzaklaşan Çaykur Rizespor, gelecek hafta zorlu Akhisar BLD deplasmanına gidecek. Bu maçtan önce de önümüzdeki cumartesi günü de Türkiye Kupası’nın çeyrek finallerinde 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor’un konuğu olacak. 

Anımsanacağı gibi bu kupa mapa maçı tek maç usulüyle oynanacak. 

Hakem triosuna gelince.. Yaşar Kemal Uğurlu ve yardımcıları dünkü zorlu maçta bana göre başarıya yakın bir yönetim sergilediler. Hakem Uğurlu, gösterdiği sarı ve kırmızı kartlarda bana göre net bir şekilde doğru ve isabetliydi.