TFF 1. Lig’in 12. haftasında önceki akşam takipçisi ve bu ligin kendisi gibi yeni İstanbulspor’u Rize’de konuk eden Atmacalar, rakibini ikinci yarıda attığı gollerle 3-0 yenerek sahadan 3 altın puanla ayrıldı ve kötü gidişine adeta ‘dur’ dedi.

Yeşil-Mavili ekibin gollerini Özgür, Saadane ve Süleyman Koç kaydederken, Çaykur Rizespor bu galibiyetle de 21 puana ulaşarak sıralamada kendisine 4. sırada yer buldu. Böylece ligde 13. haftaya girilirken İbrahim Üzülmez’in öğrencileri ilk iki sıra iddiasını da sürdürmüş oldu.

Bu maç öncesinde ve sonrasında her iki takım yöneticilerin dostluk diyalogları gözlerden kaçmazken, tribünlerde asılan “Kardeş ve dost takım İstanbulspor, Rize’ye hoş geldiniz” şeklindeki pankart da dikkat çekti.

Konuk ekibin Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun Oflu, Futbol Şubesi Sorumlusu Muhammet Mete’nin de Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu Saffet Mete’nin kardeşi olması dostluk ve dayanışmayı adeta zirveye taşıdı.

Bu arada Rize’deki bu ilginç maçı Emekli Ankara İl Emniyet Müdürü Oflu hemşehrimiz Cevdet Saral ve bir çok ünlü hemşehrimiz de heyecanla birlikte izlediler.

Her maçta olduğu gibi İstanbulspor’un 7 kişilik müzikal orkestrası da Rize’deki tribünlerde yer alarak takımlarını desteklediler.

Konuk ekibin bu orkestrasının “İzmir Marşı” çalması Rizeli futbolseverler tarafından bol bol alkışlandı. Ev sahibi taraftarlarının Trabzonspor aleyhine tezahürat yapması da hem tepki hem destek görmesi de şaşkınlık yarattı.
Çaykur Didi Stadyumu’ndaki maçı Rize’nin Trabzonlu Valisi bu maçı Oflu hemşehrileriyle birlikte izledi.

Rize AK Parti Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve bir çok bürokrat da bu maça yakın ilgi gösterdi.

2599 biletli futbolseverlerin 7.890 TL ödeyerek izlediği Rize’deki bu gollü maça ev sahibi ekip “24 Kasım Öğretmenler Günü” konuk ekip ise “Önce Vatan” pankartıyla çıktı.

Maçın hakemi Koray Gençerler ve arkadaşları da başarılı bir yönetim gösterdi.

Yeşil-Mavili Atmacaları, bu galibiyetten tebrik ediyor ve pazar günkü Eskişehirspor deplasmanında şimdiden başarılar diliyorum.

Ayrıca, Osmanlıspor’u zor da olsa 4-3 yenen Trabzonspor’u da tebrik ediyor, Rıza Çalımbay ve öğrencilerine Sivasspor deplasmanında da başarı dileklerimi iletiyorum.