Yeni kabinede dört bakanlığın Trabzonlu isimlere emanet edilmesi hiş kuşkusuz şehrimizde taraflı tarafsız herkesi sevindirmiştir.

İçişler Bakanlığı görevini başarıyla yerine getiren Süleyman Soylu’nun yeni kabinede de aynı göreve getirilmesi hem Trabzon’u hem de ülkemizde hemen hemen herkesi memnun etmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Berat Albayrak’ın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mehmet Cahit Turhan'ın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mustafa Varank'ın getirilmesi şehrimiz adına tarihi bir fırsattır.

Belki de önümüzdeki yıllarda böyle bir fırsat bir daha gelmeyebilir.

Bu yüzden bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

Kabinede en önemli bakanlıkların Trabzonlu isimlere emanet edilmesiyle birlikte şehrimizin yöneticilerinin, bürokratlarının, milletvekillerinin, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin artık bir bahanesi de kalmamıştır.

Hem şehrimizde devam eden yatırımlar için hem de planlanan mega projeler için bundan daha iyi bir fırsat ayağımıza gelemezdi.

Bu tarihi fırsatın ardından hala devam eden yatırımlar ağır aksak ilerleyecekse, mega projeleri şehrimize çekemeyeceksek bu tamamen bizim beceriksizliğimizden ve basiretsizliğimizden kaynaklanır.

Şehrimizin tüm dinamikleri, Trabzon’a verilen bu fırsatı elinin tersi ile itmek istemiyorsa Ankara’ya eli dolu gitmeli, projeyle gitmeli.

Şehrimizde acil olarak çözülmesi gereken sorunlardan başlanarak Trabzonlu bakanlarımızın kapısı aşındırılmalı.

Mesela şuanda en önemli sorunlarımızın başında ulaşım geliyor. Sürekli yazıyoruz çözülene kadar da yazmaya devam edeceğiz.

Yıllar ilerledikçe şehrimizde ulaşım sorunu da hızlıca büyüyor. Bu sorunu en aza indirmek için başta Güney Çevre Yolu Projesi olmak üzere, kavşak düzenlemeleri, Hafif Raylı Sistem Projesinin hiç zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi gerekiyor.

Bu manada geçmişte Karayolları Genel Müdürlüğü görevinde başarılı işlere imza atmış olan Mehmet Cahit Turhan’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına getirilmesiyle birlikte bu projelerin sırasıyla hayata geçirilmesi hiç de zor bir iş değil.

Yeter ki Sayın Turhan’a doğru projelerle gidilsin. Her Trabzonlu gibi Trabzon sevgisi asla tartışılmayacak olan Sayın Turhan’ın bu projelerin Trabzon’da hayata geçirilmesi için her türlü imkanı Trabzon’un emrine vereceğine kimsenin şüphesi yoktur. 

Dediğimiz gibi istemesini bilmeli.

Keza diğer bakanlarımız Soylu, Albayrak ve Varank da şehrimiz için büyük bir nimet.

Zaten Sayın Soylu ve Albayrak’ın bir önceki dönemde kapıları çalındığında hiçbir zaman ‘yok’ demediler.

Bu yeni dönemde de dört bakanımızın şehrimize büyük katkılar vereceklerine inanıyoruz.

Ancak Ankara’dan istediğimizi alabilmek için bizim de şehrin tüm dinamikleri olarak birlik beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor.

Eğer kendi içimizde birlik olamazsak ve küçük hesaplar peşinde koşmaya devam edersek önümüze koyulan bu fırsatı tepmiş oluruz.

Bu fırsatın tepilmesine sebep olanlarda açıkça söylüyorum; şehre ihanet etmiş olur.

Eğer şehirde herkes şahsi hırslarını bir kenara koymazsa, makam derdi için çaba gösterip şehrin menfaati için çaba göstermezse, küçük hesaplar yüzünden insanlar arasında nifak tohumları ekilmeye devam edildiği müddetçe, büyük işlerle değil de küçük işlerle zaman kaybedilirse Ankara’dan elbette istediğimizi alamayız.

Bu tarihi fırsatı ziyan eder belki de böylesine bir fırsat önümüze tekrar gelmeyebilir.

Olan da Trabzon’a olur.

Elbette Trabzon’da güzel işler yapıldı; yapılmaya devam ediyor. Ancak hem çok eksiklerimiz var hem de marka değerini artırmak için mega projelere ihtiyaç var.

Bu yüzden diyoruz ki gelin birlik olalım. Şahsi hırsları, ihtirasları bir kenara bırakalım şehrimizde taş üstüne taş koymaya gayret edelim. Bakanlarımızın kapısını şahsi istekler için değil de şehrin menfaati için aşındıralım.