AK Parti Trabzon’da ilçelerde belediye başkanlığı için aday adayları ortaya çıkmaya başladı.

İlçelerdeki vatandaşın en çok merak ettiği konuların başında ise değişim yaşanıp yaşanmayacağı yönünde.

Vatandaşlar, bu konuda bize sıkça değişim olup olmayacağını soruyor.

Bize de AK Parti’nin önde gelen isimlerinden bazı duyumlar geliyor, bazı ilçelerde değişim yaşanabileceği söyleniyor. En az 4 ilçede belediye başkanları ile yol ayrımına gidilecek.

Ancak doğu ilçelerinde değişim olmayacağı, mevcut belediye başkanları ile yola devam edileceği ifade ediliyor.

Bize gelen bilgiye göre Çaykara, Dernekpazarı, Of, Hayrat, Köprübaşı, Sürmene, Araklı’da mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterileceği ancak her ne kadar Of ve Araklı’da değişim olmayacağı söylense de bir sürprizin yaşanması da olasılık dahilinde. 

Yomra’da ise mevcut Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ile de yola devam edilecek gibi görünüyor. Ancak Yomra’da çok önemli isimler de aday adayı olacak. 

Arsin’de ise mevcut Belediye Başkanı Erdem Şen, üçüncü dönemini doldurduğu için yeniden aday olması çok zor. Sayın Şen’in ismi ise Ortahisar Belediye Başkan adaylığı için dillendiriliyor.

Ancak özellikle Of ve Araklı’da her ne kadar değişim yaşanmayacağı söylense de çetin bir yarış geçeceği de kesin.

Şöyle ki Of’ta Saral ailesi ile Sarıalioğlu ailesi kendi adaylarını Genel Merkeze kabul ettirebilmek için kıyasıya bir yarış içerisinde.

Ancak belediye başkanlığı döneminde Of’ta halk ile samimi ilişkiler kuran ve AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte uyumlu çalışmalar ortaya koyan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun adaylık noktasında önde olduğu söyleniyor. Genel Merkezin Sayın Sarıalioğlu’nu yeniden aday göstereceği dile getiriliyor.

Elbette bir sürpriz yaşanması muhtemel. 

Şu da bir gerçek ki aday belirlenmesi noktasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral da önemli rol oynayacak.

Araklı’da Çebi aileleri ise kendi içerisinde bir yarış içinde.

Özellikle Araklı’nın yüksek mahallelerindeki vatandaşlar ile samimi ilişkiler kuran ve kırsal kesimdeki vatandaşlar tarafından sevilen, sayılan mevcut Belediye Başkanı Recep Çebi, adaylık noktasında bir adım önde olsa da kendi akrabasından bazı işadamlarının, onun yerine yine kendi akrabalarından olmak üzere bir kişiyi aday göstermek istedikleri konuşuluyor.

Bu manada Çebi ailesinden bazı işadamlarının AK Parti’nin önde gelen isimleri ile istişare halinde olduğu söyleniyor.

Maçka’nın genç Belediye Başkanı Koray Koçhan ile de bir dönem daha yola devam edileceği gelen bilgiler arasında.

Asıl mesele ise batı ilçelerinde. Batıda üç ilçede değişim yaşanacağı söyleniyor. AK Parti’de olan Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Tonya’da belediyelerinde en az üç belediye başkanının değişeceği söyleniyor. Bu üç ilçenin isimleri bizde mevcut. Şimdilik bu isimleri açıklamıyoruz.  AK Parti Trabzon’da ilçelerde en az 4 ilçede değişim rüzgarı yaşanabilir.