Milli maçlar dönüşü Trabzonspor için hep handikaplı olmuştur. Bunun örnekleri geçmişte mevcut. Ancak Ünal Karaman ve öğrencilerini Trabzonspor’un tabiri caizse 284 hafta sonra ayaklarına kadar altın tepsiyle gelen liderlik fırsatını kaçırmamak için öyle Gaziantep FK maçına bilenmişler ki ilk 15 dakika adeta rakibin başını döndürdü Bordo-Mavili oyuncular.

Ünal Karaman doğru bir karar vererek Sturridge’yi 11’de saha sürmesinin teşekkürünü İngiliz klas bir golle hocasına etti. O kadar ayaklarına hakim ki yıldız futbolcu basit oynuyor gibi görünse de bir avcı edasıyla hedefini iyi bir şekilde gözlemliyor. İşte o Sturridge tıpkı Rize maçında olduğu gibi Sörloth’a şapka çıkarırcasına bir asist yaparak Gaziantep FK karşısında Trabzonspor’un 2-0 öne geçmesini sağladı. Her ne kadar sonuçsal anlamda istikrardan dem vursakta , oyunu da bunun içine katmamız gerekiyor. 2-0’dan sonra Trabzonspor’un ilk dakikalardaki oyun istikrarını sürdürememesi Gaziantep FK’yı bir nebze olsun kendine getirdi. Konuk takım daha çok Trabzonspor kale sahasında yüzünü göstermeye başladı ve aradığı golü de buldu. Gaziantep beraberlik golünü bulmak için yüklendiğinde burada gemisini kurtaran kaptan Sosa sahneye çıkarak öldürücü hamleyi yaptı. Attığı muhteşem golle takımına nefes aldırırken rakibin direncini de iyiden iyiye kırmayı başardı. Bir kaptan bu zamanlar için vardır. Oyunun sıkıştığı anlarda daha fazla sorumluluk almalı ve gereğini yapmalı. Her ne kadar Gaziantep FK maçında eski formundan uzak kalsa da Sosa takımı için ne kadar önemli bir silah olduğunu dün akşam gözler önüne bir kez daha sermiştir.

Nwakaeme dün kayıpları oynasa da son dakikalarda sahneye çıkarak Yusuf Sarı’ya alda at dercesine pasla geceye bir izde kendisi bıraktı.

Sonuçta Trabzonspor’da iyi şeyler oluyor. İstiyorum ki ilk 15 dakikalık oyunu bırakın 90’nı, 60 dakikaya Bordo-Mavililer yaysa önümüzdeki hafta Başakşehir’i Fırtına yerle bir eder. Ama her şeye rağmen 4-1’lik galibiyetle gelen liderlik keyfi harika. Bu şehrin gerçekten buna ihtiyacı vardı. Bu güzelliği bizlere yaşatan başta Ünal Karaman olmak üzerde tüm futbolcuları kutluyorum. Son söz. Bu ligde daha söyleyeceğimiz çok sözümüz olacak.