Şimdi başlığa bakarak diyeceksiniz ki ‘ilk maçta bu kadar acımasız eleştiri olur mu?’
Bal gibi de olur efendim.
Büyük takımsanız, o şanlı formayı giyiyorsanız,milyonlarca kitleyi temsil ediyorsanız,mutluluğu da hüznü belirleyici rolünü üstleniyorsanız, üzerine aldığınız sorumluğu yerine getireceksiniz.
Sahada ruhsuz bir şekilde dolaşıp, saçbaş yoldurmayacaksınız.
İşte Trabzonspor’un dün akşam ki Başakşehir maçındaki görüntüsünün kısa özeti buydu.
Onur’u bir kenara koymak gerekiyor ki, iki gol kalesinde görmesine rağmen kurtardıklarıyla Trabzonspor’un karizmasının yerle bir olmasına engel olan isimdi.
Gerisi tam bir acemi mangası gibi...
Sahada ne yaptığını bilmeden dolanan kaleye gitmekte bile zorlanan bir takımın Başakşehir karşısında galibiyetle ayrılması açıkçası mucize olurdu.
Kimse kusura bakmasın beyler
Burak Yılmaz’ın bu takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu Rodallega’nın dün akşam ki halini gördükten sonra bir kez daha anladım.
Kolombiyalı oyucunun kafasının burada olup olmadığı tam bir muamma.
Nnaduzor Nwakaeme’nin Trabzonspor’a gelecek olması nedeniyle kendisinin 3. planda kalacağı tedirginliğinin baskısı mı dersiniz, ya da ne derseniz deyin bu haliyle Rodallega’nın takıma bir faydasının
olacağına ihtimal dahi vermiyorum.
Yusuf Yazıcı’nın da Hugo’dan farklı mı? Hayır.
Hafta içerisinde İspanya’ya ha gitti gidecek söylentilerinin genç oyuncuda oluşturduğu buhran etkisi, onu Başakşehir maçında tam manasıyla dağıttı.
Zaten öne çıkması düşünülen takımın lokomotif oyuncularının raylardan çıkmış görüntüsü Trabzonspor’un sahadan yenilgiyle ayrılmasına zemin hazırladı.
Teknik Direktör Ünal Karaman’ın gerçekten işi çok zor.İsim olarak belki iyi oyunculara sahip olabilirsin, ya da eksik oyuncuların yokluğunu arayabilirsin ama büyük takımsan bu bir mazeret olmamalı.
Tıpkı sezonöncesi mazeretlere sığınacak hoca değilim dediğin gibi olmalı.
Çünkü gerçek olan tek şey var ki Trabzonspor’un sahadaki ruhsuz halini ne ben kabul edebilirim ne de bu renklere gönül verenler.
Bu sözde sizin kulağınıza bir çift küpe olsun.