Lig şampiyonluğunun iki önemli adayı Trabzonspor-Sivasspor karşılaşması büyük bir heyecanla bekleniyordu. Bordo- Mavililer, uzun bir aradan sonra liderliği öne geçirmek konuk takımsa kötü gidişe dur diyerek liderliğini korumayı arzuluyordu. Maça iki takım da kendilerine yakışan bir oyun temposuyla başladı.

Haliyle stresi yüksek düzeydeki bu maçta Hüseyin hocanın Hüseyin Türkmen’in yerine savunmada görev verdiği Da Costa hem kademe anlayışıyla hem de topu katkı anlamında sahaya sürmesiyle böylesine önemli bir maçta Trabzonspor’un defans derinliğinde bence imtihanı geçen futbolcuydu.

İki takım da kazanma arzusuyla maça başlarken Trabzonspor orta alandaki mücadelesinin sonucu ilk yarı Sivasspor’a pek de fazla pozisyon vermedi. Sahanın her bölümünde orkestra şefliğini yerli yerinde yapan kaptan Sosa’nın da oyuna katkısını unutmamak gerekir.

Bence hakem Cüneyt Çakır, ilk devre ve ikinci devrede maçın bitimine kadar çok korktuk ama sıfır hatayla maç yönetti.

İlk yarıyı 2-0 önde kapatmasını bilen Trabzonspor’da gözle görülen önemli bir olayda sahada olan tüm futbolcuların özgüvenleriyle mücadele etmeleriydi. Yani yaptıkları mücadeleyle birlikte rakiplerini hataya zorlamayı başardılar. Oyundan kopmadan adam adama markajı ve de sahanın her bölümünü iyi kullanmayı becerdiler. Yediden yetmişe her sporseverin izlediği bu maç şunu göstermiştir ki ülke gündeminde dolaşan mesnetsiz dedikodulara ve de Trabzonspor üzerinden gündem tutmaya çalışan eğitimli insanlara verilmiş en güzel dersti.

Dakika 47. Ah Novak, zor olanı yaptı. Aferin Guilherme, kısa zamanda beklentilerin üzerinde sunduğu performansla yaptığı katkı inkar edilemez. Yani Trabzonspor sahanın her yerinde ben varım mesajını verirken bundan sonra rakiplerinin korkulu rüyasıdır.

Son 20 dakika 2-0’ın rehaveti takım üzerinde olunca rakip üç pozisyon buldu. İşte bu dakikalarda adı futbol her şey var. Gardı kırılan rakip golü bulsa da bu maçı kazanmasını bildik. Bu maç çok önemli olmasına rağmen ileriye takım birlikteliği üzerindeki katkısı çok büyük olacaktır. Adamsınız arkadaşlar. Tebrikler.