Sezonun bitimine 6 hafta kala yönetim değişti. Bir önceki yönetim ile karşılaştırıldığında  yeni yönetimin, futbol bilgisi, yorumu ve yönetimi konusunda daha nitelikli olduğunu söylemek mümkün.

Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun söylemlerimde bu farklılığı görebilmekteyiz. Özellikle, futbolcu üretecek bir politikanın benimsenecek olması, yerinde olmakla beraber gelecek yıllarda, Trabzonspor’un rakipleri ile mücadelede avantaj sağlayacak bir tercihtir.

Bir ayrı konuda, Ağaoğlu’nun şike süreci ile ilgili söylemleridir. Bu haklı duruş,  tüm yönetim kurulunun üstlendiği bir misyon olmalıdır.

Şike konusunda, her bir yönetim kurulu üyesinin, yaklaşımı, geçmişi ile duruşları önemlidir. Umarım Trabzonspor’un bu duruşu sarsılmaz!

Maça gelince, Avrupa kupası yolunda en yakın rakibine yenilmemek anlayışı ile oyun alanına çıkan Kayserispor ilk yarı bu anlayışını oyun alanına taşıyan taraf oldu.

Trabzonspor’un bu oyun karşısında yan pas yapması, derin pas yapma becerisini gösterememesi Kayserispor’un oyun anlayışını sürdürmesine katkı sağladı.

Ta ki maçın 53.dakikasında derinliğine yaptığı dripling ile rakip savunma baskısından kurtulan Abdülkadir bir de Burak Yılmaz’a pas verme baskısından kurtulunca yaptığı güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi.

Bu gol aynı zamanda Kayserispor’un oyun anlayışını değiştirmesine neden oldu.

Beraberlik golü için öne çıkan Kayserispor savunmada verdiği açıklar ile Trabzonspor’un gol yapma şansını da artırdı.

Art arda gelen ve birbirinden güzel goller ile maçı kazanan Trabzonspor oldu.

Bu galibiyet giden yönetime teşekkür, gelen yönetime de hoş geldin deyişi oldu.

Özellikle Abdülkadir Ömür  ve Yusuf Yazıcı’nın bu maçtaki oyunları ve golleri ile yeni başkan Ahmet Ağaoğlu’na alt yapıya ilişkin söylemleri için bir teşekkür mesajı oldu.