Sezon başından beri bir önceki teknik sorumlu Yanal’ın ve sonrası Çalımbay’ın ilkonbir öncelikleri olan Joa Pereria ve Burak olmazsa formayı alan N’Doye ilk onbirde yok. Yerlerinde ise Ahmet Çörekçi ve  Hugo Rodallega.

Bu değişikliği yeni yönetimin “Özkan Sümer”’in Çalımbay ile futbol sohbetinin sonucu olduğunu düşünüyorum. Bu tür sohbetlerin, beyin fırtınalarının olmasının gerekliliğine inanırım.

Trabzonspor futbol kulübü yönetimi, futbol takımının sorumluluğunu alanlara bu baskıyı; sahip oldukları bilgi, deneyim ve yorumları ile hissettirebilmelidir.

Büyük kulüp olmanın gerekliliklerinden biri de bu tür tutumdur.

Oyuna ilişkin bir başka değişiklik  de hücum organizasyonunda gördük. Kenar savunma adamlarının bu denli hücuma katıldıklarına tanık olmamıştık. Bu oyun biçimi ile rakip savunmada derinlik bozulunca , Kuçka’nın attığı paslar ile bu alanda  buluşan önce 13.dakikada Novak sonra Yusuf Yazıcı durumu 2-0'a getirdi.

Ama değişmeyen savunmanın rakibe göre pozisyon almasındaki beceri ve bilgi eksikliği bu maça damgasın vurdu.

Kuçka’nın zorunlu çıkışı ile hücum organizasyonlarının da bitimi oldu. Savunmanın hem bireysel hem de blok olarak yetersizliği maçı 3-3'e getirdi.