Halk Eğitim Müdürü Sayın Orhan Genç. Halk Eğitimin başına geldi geleli birçok ilklere imza atmış ve atmaya da devam etmektedir. Halk Eğitim  denildiğinde ilk akla gelen, genç yaşlı bireylere çeşitli dallarda kurslar veren eğitim yeri ve meslek sahibi yapan bir kuruluştur. Tabii ki, verilen bu kursların neticesinde kursiyerlere sertifika vererek, bu sertifikalarla hayatlarını idame etmektedirler.

Halk eğitim halkı eğitmesine önemli olduğu kadar orayı sevk ve idare ederek de önem arz etmektedir. Sayın Orhan Genç e bakıldığında, oluşturduğu ekip kendisine uyum sağlayacak, yani yeniliklere ayak uyduracak kişilerden oluşturulmuştur.

Sayın  Genç bu göreve gelmeden, milli eğitim şube müdürlüğü ve birçok büyük liselerde müdürlük yaparak başarılı çalışmaları olduğu bilinmektedir. Şimdi de (UNİCEF), belediye ve İŞKUR’la işbirliği yaparak ilimizde 150 kişiden oluşan göçmen ve sığınmacılara Halk Eğitim bünyesinde 8 sınıf oluşturup, önce onlara Türkçe eğitimi vererek daha sonra onlara çeşitli beceri kursları vererek onlardan Arapça bilenleri tercümanlık yaptırarak ülke ekonomisine ve tabii Trabzon’umuza turizme bu çalışmaların sonunda önemli katkılar sağlayacaklardır bu göçmen ve sığınmacılar.

Beceri kursları sırasıyla, halı dokuma kursu, ahçılık kursu, moda tasarım kursu, ahşap boyama kursu, garsonluk, tornacılık vb. kurslar verilmeye devam edilecektir. Sığınmacı ve göçmenler şu ülkelerden oluşmaktadır. Suriye, Afganistan, İran, Irak, Afrika’dan gelen kişilere yönelik faaliyetlerdir. Yukarıda da belirttiğim gibi,  bu göçmen ve sığınmacıların sayısı tamı tamına 150 kişiden  oluşup tabiatıyla küçümsenecek bir rakam değildir.

Bütün bunlar; başarılı ve çalışkan Sayın Genç'in çabalarıyla hayata geçirilmektedir. Biz bu şehirde yaşıyoruz, bu kardeşimizden önce de halk eğitimde de,   idarecilik  yani müdürlük yapan çok kişiler biliyoruz. İstisnalar kaideyi bozmaz ama maalesef, çokları oraları basamak olarak kullanarak daha yukarılara çıkmaktı amaçları.

Ama her ne kadar amaçları orayı kullanmak olsa da siz bulunduğunuz konumda başarılı olmazsanız bir yerlere çıkmak torpil olmaksızın mümkün değildir. Demek ki bu tip yerlerde idarecilik yapan kişiler devamlı  kendileri yeniliklere açık olmak zorundalar, aksi takdirde şu partinin bu partinin güdümünde belli yerlere gelebilirler ama ülke ekonomisine de zarardan başka bir getirileri asla olmaz.

Belli kuruluşların başında olan idarecilere çok önemli görevler düşmektedir. Bu önemli kurumun bir tanesi de halk eğitimdir. Yukarıda da zikrettiğim gibi, halkı devamlı üretken hale getirip kendilerine ve topluma maddi katkılar sağlayacak bireyler haline getirerek bir görev olduğu gibi bir vatan borcudur da. Allah (c.c.) ne buyuruyor? ''Emaneti ehline veriniz'' vatan millet istifade etsin.