Abdülkadir ve Pereira ikilisinin sağ kanatta son haftalarda ortaya koyduğu tabiri caizse şiir gibi futbol ne yalan söyleyeyim, beni yıllar öncesine getirdi. Hatırlayın Yattara ile Emrah Eren ikilisini. Bordo-Mavili takıma neler kattıklarını, rakiplere nasıl korku saldıklarını, Fatih Tekke’yi gol yollarında nasıl beslediklerini. Açık söylemek gerekirse uzun zamandır böyle bir ikiliye hasret kalmıştık. Yattara ve Emrah Eren ikilisinin izlerini abartmıyorum Abdülkadir ve Pereira’da artık görebiliyoruz. Teknik Direktör Ünal Karaman’ın en büyük kazancı da bu olsa gerek.

Karşılaşmanın ilk devresinde yarı sahasına kapanan Konyaspor’u çilingir gibi ikinci yarıda açmak Abdülkadir Ömür’ün işiydi. Süper bücür öyle sahada büyüdü ki sazı eline alarak maçın kaderini tayin etti. Bir penaltı yaptıran bir de Ekuban’a golü attıran genç oyuncu Trabzonspor’un sahadan zaferle ayrılmasında en büyük etkendi.

Pereira’nın da hakkını vermemiz gerekiyor. Geçen hafta Kayserispor maçında etkisiz bir futbol ortaya koyan Pereira’nın Olcay’ın kurbanı olduğunu yazımda belirtmiştim. Çünkü uyum sorunu onlarda hat safhadaydı. Nitekim Konyaspor maçında ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Abdülkadir ve Pereira birbirlerini öyle ezberlemişler ki mimikleriyle bile ne yapacaklarını önceden kestirebiliyorlar. Gerek hücumda gerekse savunmada bile birbirlerinin eksikliklerini kapatabiliyorlar. Her iki oyuncu Konyaspor’un sol tarafını felç etti desek yeridir. Sahada dev gibi büyüyen her iki oyuncuya ‘nazar değmez inşallah’ demekten de kendimi alamıyorum.

Hüseyin Türkmen içinde aynı şeyleri söylemek mümkün. Genç oyuncu bir stoperin yapması gereken her şeyi ortaya koydu. Hava hakimiyetinin yanı sıra oyun sezişi ve ilk müdahaleleriyle sınıfı geçen, Milli takımlar teknik direktörü Mircea Lucescu’ya ‘ben buradayım’ mesaj veren bir görüntü sergiliyor. Ahan da buradan yazıyorum. Bu çocuk inanın ilk milli maçta aday kadrosuna davet edilecektir. Çünkü onda bu yetenek fazlasıyla var.

Üst üste alınan 3 galibiyet takımı ve şehri iyi bir havaya soktu. Önemli olan bu havanın bozulmaması için ciddiyetten ve disiplinden uzaklaşmamak. Önümüzde Beşiktaş derbisi var. Takım böyle istekli, mücadeleci futbol ortaya koyarsa İstanbul’da bize Trabzon olur. Ben galibiyette emeği olan başta Trabzonspor taraftarları olmak üzere teknik kadro ve futbolcuları tebrik ediyorum.