41.Dakika ya kadar bir atağı bile olmayan Trabzonspor ilk yarıyı bu dakikada Burak'ın attığı golle 1-0 önde kapadı.Trabzonspor'da Hubacan Uğur'un yokluğunda savunmanın göbeğinde maça başladı.

Durıca, oyunun ilerleyen dakikalarında omuzundan sakatlanınca yerini Mas'a bıraktı. Bu karşılaşmaya gelinceye kadar Trabzonspor bu maçta o kadar olumsuzluklar yaşadı ki, Antalyaspor bu olumsuzluklardan yararlanamadı. Trabzonspor orta sahası evlere şenlik. Kim nerede kime baskı yapacak, kazanılan toplar nasıl kullanılacak. İnanın bir işin içinden çıkılamayan muamma.

Trabzonspor bırakın gol atmayı bir atağı bile olmayan maçın ilk yarısında rakibinin etkili oyununa engel olamadı .Maçın ilk yarısı böyle biter diye düşünürken Onazi Trabzonspor savunmasının hemen önünden öyle bir uzun pas attı ki Burak zor da olsa bu pası kontrol altına aldı ve kaleci Ferhat'ın üzerinden kaleye yolları. Diego kaleye giden topa ne yaptıysa engel olamadı. Oyunun ilk yarısında Antalyaspor oyunu istediği gibi şekilklendirdi. Orta sahadan oyunu Wıllıam ve Charles ile organizede çok başarılı oldu. Hep söyleriz. Maç boyunca bütün istatiskler yanınızdadır ama gol atamazsanız kaybedersiniz.

İkinci yarıda Antalyaspor yine üstün oyununu devam ettirdi. Maçın kırılma noktası 57.dakikada Antalyaspor lehine oluştu. Maıcon, Onur'la karşı karşıya kaldı. Gol vuruşu yapsa beraberliği yakalayıp oyuna tam anlamı ile ortak olacaktı. Onur, topu kendine yakışır şekilde çeldi. Sadece bir dakika sonra N'Doye rakipten çaldığı topu caza sahası içinde düzgün bir vuruşla Trabzonspor'u 2-0 öne geçirdi. Yorulan Antalyaspor ikinci yarıda topla daha fazla oynayan ama bir türlü sonuca gidemeyen bir oyun sergilryince Trabzonspor kontra ataklarla oyunu lehine çevirdi. 88. dakikada Burak Yusuf'a al da at dercesine bir pas verdi.Yusuf topu kaleciye nişanladı, dönen topu Burak yakın mesafeden filelerle buluşturdu. Rıza seriyi bozmadı. 4’te 4 Trabzonspor'u ligde üst sıralara yükseltti. Yalnız bu skor kimseyi aldatmasın. Antalyaspor maçın bütütnünde her yönden etkiliydi. Trabzonspor'da sakatlanan oyuncuların yerine girenler bize pek te hazır oldukları izlenimlerini vermediler. Savunma yine aksadı. Maçın yıldızı Okay'ın haricinde orta saha da iyi değildi. Hele ilk yarıda orta saha iyice döküldü. Atılan 3 gol ve alınan 3 puanı alkışlıyorum. Ama bu iyi oyun neticesinde alınan galibiyet asla değil. Yetenekli oyuncularınız var ve bu oyuncular şahsi becerileri ile oyuna damga vurabiliyorlar. Rıza Hocam oyuna aldanmasın. Çok ama daha çok emek harcamalı. Bir oyun felsefesi yaratılmalıdır.