Ülkemizde bir zamanlar yaratılmaya çalışılan, yuvarlak olarak “yabancı düşmanlığı” diyebileceğimiz konu şu günlerde “Kanal İstanbul” meselesi ile “Katarlı bilmem kim muhtemel kanal bölgesi etrafında 40 dönüm arazi satın aldı” haberi ile gereksiz yerde Katar düşmanlığı yaratılmaya çalışılıyor.
Aslında ruhunda devletinin menfaati ve iyiliği taraftarlığı yatan birçok arkadaşımız da sırf hükümet muhalefeti saiki ile bu furyaya ayak uydurmaya kalkışıyor.
Bunun, yani karşı duruşun gereksizliği ve yanlışına geçmeden önce miktar hatırlatma yapalım. Bir zamanlar Trabzon’a Rus, Gürcü ve Ukrayna menşeli hatta arada bir Ermenilerden de ticaret için gelenlere tepki konuldu.
Hepsi birden adeta hayat kadını muamelesi görmeye başlandı. Bunun Türkiye düşmanlarınca ekonomisi çok kötü olan Trabzon’u çökermeye matuf bir propagandanın getirisi olduğunu kimse fark edemedi.
Rus menşeli kişiler birden ayağını Trabzon’dan çekince tüm esnaf cart diye açıkta kaldı.
Bağırmalar çağırmalar heyhat işi işten geçti. Kuş uçtu gitti. Bir ara yine Suriyeli ekseninde Arap antipatizanlığı başlatıldı. Sordum esnaf arkadaşlara “Gelen Araplardan kârınız var mı?” diye. El-Cevap; “Ne diyorsun abi onlar olmazsa biz topu atarız” dediler.
Duyuyoruz şimdi de onlara bir şişe suyu beş lira, on lira olarak satan hain işletmeler var. Eğer bu Arap turistler ve gezginler aradan çekilir buraya bir daha gelmez ise dünyanın kaç buçuk olduğunu anlarsınız. İnsan olun, adam olun bana kaç para ise onlara da aynı fiyatı uygulayın. Sonradan kuş yine uçup giderse kalırsınız ortada.
Demek ki yabancılar üzerinde üretilmeye çalışılan antipatik davranış tam bir halk düşmanlığına varıyor ama bazıları işin vahametinin farkında değil.
Bu tepkiyi hükümet antipatizanlığı saiki ile yapmak veya yaptırmak bu ülke menfaatlerine ziyadesi ile siz halkın menfaatlerine terstir haberiniz ola.
 Şimdi konuyu başa doğru toparlıyorum. Güncel konu “Kanal İstanbul” değil mi? Birileri başladı şimdi de Katar düşmanlığı yapmaya. Tamamen dış güçlerin pompası  menşeli “Falanca Katarlı Kanal İstanbul etrafından 40 dönüm arazi aldı.” Bizim gariban(!) muhalefet  sempatizanları düşünmeden bu konuya güya hükümete ters düşeyim diye cumburlop atlayarak kafalarına kurşun sıkmaya başladılar haberleri yok.
Yahu Katar küçücük bir ülke, ama geliri petrolden çok fazla. Adam ülkende yatırım yapacak, ama mesele belli, bunların da Türkiye desteğini kesmek.
E peki senin paran var ise sen de al.
Bir de bu inşaat için farz etki yatırım yapsa sonra da finanstan gelir beklemek hakkı değil mi? İşte konu geniş anlatmak ise sayfalar tutar fakat hükümete muhalefetsin ya ne yaparsa yapsın “istemezük” mantığı içimize işlemiş. Etmeyin gitmeyin akıllı olun.  Birileri halkın para kazanmasını istemiyor, işsizlik zaten ortada bir de bu faaliyetlerden insanların elini çektirirseniz sıkıntı büyür.
Dış güçlerin gayesi zaten bu. Bir de siz onlara destek olmayın.