Onu dedesi yetiştirdi. Daha doğduğunun üstünden iki saat geçmeden annesiz kaldı. Hukukçu ve ünlü bir siyasetçiydi dedesi. Anneannesi Leyla hanım onun eğitiminden geleceğini inşa edişi dahil her problemiyle ilgilendi.

Baba tarafı Kayseri'ye dayanır.

TED Ankara Koleji'ni 1986 tarihinde bitirdi. Ardından girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu.1991 yılında Ankara Barosu'na kayıt oldu. 1992 yılında tamamladığı Kamu Hukuku alanındaki yüksek lisansının ardından 1995 yılında doktor unvanı aldı.

İyi yetişmiş bir kariyer sahibi hukukçudur.

Kariyerini 1996 yılında mezun olduğu fakülteye Ceza Hukuku alanında yardımcı doçent olarak atanmasıyla aşamalandırdı. Sonra Columbia Üniversitesi'nde hukuk İngilizcesi sertifikasını aldı. 2002 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör oldu.

Böyle efektif bir geçmişi olan kişiye, köksüz olanlar öksüz muamelesi yapıyor. Evet çok önemli bir meslek teşkilatının başında bulunuyor. Meslektaşlarının sorunlarını devlet büyükleriyle istişare yaparak çözdüğü için bazı yobaz mezlektaşları tarafından istifası isteniyor.

Niye? Çünkü bölücü değil. Türklük şuuru gelişmiş.

Zaten bu milletin ismiyle müsemma olanlara memleketin dahilinde erk sahibi olmak isteyen ecnebi ile paralel düşünenler düşmandırlar. Böyle güzide insanları sevmezler.

Ben kendisini tanımam, bilmem. Sadece basından takip ediyorum. Zira yüzü ile sözü bir olanı ekranlar saklamaz, görünür kılar.

Derin bir vatan sevgisi ile kimliğini izdüşümlendirmiş. Bu açık seçik belli.

24 Mart 1988'de geçirdiği kalp krizi sonucu hamisi olan dedesini kaybetti. O dede ki başbakan yardımcılığı, bakanlık yapmış, bir parti liderliğini sürdürmüş çok bilinen bir şahsiyet.

Kim midir dedesi?

Tabii ki Turhan Feyzioğlu.

Amcam kardeşime Turan ismini koyarken bu milli siyasetçiden esinlenmiş.

Peki biz kimi anlattık?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu.

O da genlerinden gelen yetkinlikle milli ve yerli.

Bazı barolar milli ve yerli olanların değil de bu millete diş bileyenlerin yetkin koltuklarda yellenmesini istiyor. Biz ise milli ve yerli olanların bu millete yön vermesini iştiyakla arzuluyoruz.