Şampiyonluk yolundaki en yakın rakibi Başakşehir’in de kazanmasıyla strese girmesi gereken Galatasaray’ın işini kolaylaştırmak için, sahaya ancak böyle bir takımla çıkabilirdi Trabzonspor!

Taraftarının tıka basa doldurduğu stadyumda kendisini mutlaka kazanmak zorunda hisseden, ve de ilk yarılarda yüksek tempolu oynayıp kanatları çok iyi kullanan, ancak ikinci yarılarda oyundan düşen Galatasaray karşısına sağ ileride Yusuf Yazıcı, sol dışta da Abdülkadir Ömür ile başlarsanız, hem defansif özellikleri olmayan bu oyuncularla rakibin kenarları iyi kullanmasına engel olamazsınız, hem de bu oyuncuların teknik kapasitelerinden ve ofansif hünerlerinden hiç yararlanamazsınız.

Ve de böyle saçma bir golle daha maçın başında yenik duruma düşersiniz.

Doğrusu Trabzon’daki basit denilecek maçlarda bile Sosa, Yusuf ve Abdülkadir’i birlikte oynatmaktan çekinen Rıza Hoca’nın Galatasaray karşısında böyle bir tercihle çıkmasını anlayamadım.

***

Yusuf ve A.Kadir’in kenarda kalmasıyla , Sosa’nın da her zamanki gibi işi ucundan tutmasıyla orta saha mecburen Okay ve Kucka’ya kaldı. Okay koştu didindi top kaptı, pas attı..

Yani yapması gerekeni yaptı da, Kucka ne yaptı?

Çoğu maçta olduğu gibi, hiçbir şey.

Hal böyle olunca da, Galatasaray’ın baskısı altında geçen ilk yarının 1-0 bitmesi Trabzonspor’un şansı oldu.

“Bu kadar kötü iken bir golle kurtardıysak, ikinci yarıda yapılacak değişikliklerin de katkısıyla az düzelirsek biz bu Galatasaray’a gol atarız“ diye düşündük 45 dakika sonuçlandığında.

Ancak Rıza Hoca ikinci yarıya değişiklik yapmadan başladı.

Demek ki ilk yarıdaki futboldan memnundu..

Buna rağmen Trabzonspor bu yarının başlarında daha iyi oynayıp etkili olan ve gol pozisyonu bulan taraf oldu.

“Tam da ha attık ha atacağız diye umutlanmışken, Rıza Hoca Burak’la birlikte sahanın en kötüsü Kucka dururken, N’Doye’u oyuna sokmak için Hubocan’ı dışarı alıp Okay’ı stopere çekince, bu futbolcunun hatasından Gomis Sarı-Kırmızılıların ikinci golünü attı ve Trabzonspor için maç orada bitti.

Kalan dakikalar için yazılacak tek şey Trabzonspor gibi bir takımın hiç yakışmayan aciz hali ve de o ana kadar hiçbir şey yapmayan Kucka’nın Muslera gibi bir kaleciye santradan attığı gol oldu.

***

Sonuçta Trabzonspor sahayı 2-1 yenik terk ederek haftayı puansız kapattı ama..

Bence bu maçın asıl kaybedeni Rıza Hoca ile bazı futbolcular oldu..