Deplasman maçlarının son 8 karşılaşmasında yenilmeyen Trabzonspor ilk yarıda istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. Galatasaray ofansif oyun anlayışını ilk yarı boyunca istediği gibi kullandı. Orta sahayı kalabalık tutarak Trabzonspor’a  az topla oynama şansı tanıdı.

İlk yarıda Trabzonspor’un rakibini zorlayacak hiçbir hamlesi olmadı. Daha maçın ilk dakikalarında Galatasaray Feghouli ile 7.dakikada golü bulunca oyun olarak rahatladı. Sağ kanatta Mariano, sol kanatta Nagotomo kendi kulvarlarını maç boyunca olumlu kullandılar. Galatasaray’ın kanat atak organizasyonuna kalabalık orta saha oyuncuları da katılınca Trabzonspor çok zorlandı. Oyunu rakip sahaya taşıyamadı. Rakip ataklarına cevap veremedi.

Kucka maç boyunca çok pas hatası yaptı. Abdülkadir rakibi karşısında hareket alanı kısıtlanınca beklenen oyunundan uzakta kaldı. Hangi birini sayayım? Bir defa Rıza Hoca’nın öğrencileri maçı almak için caba gösteremediler. Yine Trabzonspor savunma alanında Gomis, Okay’ın hatasında Galatasaray’ın 2. gölünü rahatlıkla attı.

Yusuf klas bir oyuncu. Rakip savunmaya geçince o da istediği gibi Galatasaray  savunmasının hemen önünde bir türlü Burak’a bir koridor açamadı. Burak bu karşılaşmada da ofsaytta kalma rekoru kırdı. Galatasaray her yönü ile galibiyeti hakketti. Oyunda güç olarak maç sonuna kadar ayakta kaldı. Trabzonspor savunması önünde hızlı pas organizesinde çok başarılı oldular. 2 gol attılar. Daha da atabilirlerdi. Trabzonspor Avrupa için yenildiği her maç sonrasında hedefinden iyice uzaklaşıyor. Oynadığı 8 deplasman maçında 4 galibiyet, 4 beraberlik alarak yenilmezlik unvanını da Galatasaray karşılaşmasında kaybetmiş oldu.

Maçın uzatma dakikalarında Trabzonspor’un en kötü oyuncusu Kucka santra çizgisinin hemen  önünde kazanılan bir serbest atışta kaleye gönderdiği top Muslera’nın ileriye çıkıp kaleye dönememesi ile filelerle buluştu. Trabzonspor bütün maç boyunca bu güzel gol dışında Galatasaray’ın üstün oyunu karşısında ezildi. Trabzonspor’un cesur oyunculara ihtiyacı var. Ama o cesur oyuncuları sahada savaştırabilecek iyi bir teknik adama gereksinimi var. Rıza Hocam’dan bu kadar.