Asrın Türklere nasip olan dahisi Mustafa Kemal Atatürk…
Örneği asırlarca görülmemiştir, görüleceği de yoktur.
Ölümünden sonra 100 yıldır ülkesini yöneten ve de diğer ülkelere

devrimlerini rehber olarak okutturan başka bir lider dünya barışına “Yurtta sulh cihanda sulh” sloganını hediye eden büyük kurtarıcımıza ve de silah arkadaşlarına rahmetle.
Onun önderliğinde gerçekler bir bir gözlerimizin önünde ilerliyor.
Hakikatlerle buluşuyor, hiç bir şey de onları durduramıyorsa ülke olarak hepimiz şahitken 30 Ağustos var oluş sebebimizdir.

30 Ağustos bir devrin kapandığı, bir devrin açıldığı, güneşin aydınlık yüzüyle emperyalist ülkelerin çıkarlarına sömürülerine karşı verilmiş en onurlu bir mücadele olarak dünya tarihine not düşülmüştür.

O günleri canları pahasına bizlere emanet edenlere vefa borcumuzun ötesinde can borçlarımız vardır.

Şurası gerçeğin kendisidir ki Çanakkale Savaşı ve de 30 Ağustos büyük taarruz bugün halen Amerikan Pentagon’unda genç subaylarına ders olarak öğretilir.

3 milyarlık nüfusu ile dünya ticaret devi olan Çin’de Atatürk’ün devrimleri üniversitelerinde zorunlu ders olarak öğretilir.

Dünyada büyük önderden etkilenen tüm devlet adamları bilirler ki acı yenilgiyi tattırdığı Fransız ve de İngilizlerin arşivleri yüce önderin binlerce makaleleri ile doludur.

Tüm dünya halen onun önünde saygı ile eğilirken yoktan var ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarını örnek alıp kendi ülkelerini sömüren emperyalist ülkelere karşı verdikleri mücadelelerin özünde Atatürk’ün devrimlerinin yattığı gerçeğidir.
Ünlü İslam tarihi şarkiyatçılarının kitaplarını elinden  düşürmeyen yüce önder Mustafa Kemal Atatürk, Kur’an-ı Kerim’in Arapçasını defalarca okuyarak inanç kavramını milletine en güzel anlatımla din, Allah ile kullarının arasındaki mutluluğu huzuru temsil eden en güzel bağdır fetvasını milletine yansıtırken yüce kurtarıcıyı unutmak kolay mıdır?
Her Ramazan ayı boyunca Hacı Bayram Veli’de, Zincirli Kuyu camilerinde şehitlerimizin ruhuna hatim indirirken ülkenin en deneyimli din adamlarının yanında olduğu gerçeği devlet arşivlerini süslemezler mi?
Her zaman nerede İngiliz vardır Osmanlı zarar görmüştür.

Şimdi nerede Amerika var Türkler zarar görmektedir tespiti yanlış mıdır?

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Diyanet’in vermiş olduğu fetvalarda Atatürk’ün ve de silah arkadaşlarının isimlerine yer verilmemesinden daha acı ne olabilir?

Saltanatın kaldırılması görüşmeleri Meclis’te yapılırken zamanın bazı mebusları Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın halife olmasını istediklerinde Yüce Atatürk’ün böyle bir öneriyi neden kabul etmediğini o günden bu günlere bir kerecik olsun insanlarımız sorgulayabilselerdi.

30 Ağustos Büyük Taarruzu’nun ve de Sakarya Meydan Muhaberelerinin anlamını daha iyi anlayıp bugünün değerine sarılmayacaklar mıydı?
İşte İngiliz’in, Amerika’nın siyaseti böyle bir şey değil midir?
İNCİRLİK CAMİSİ DERNEĞİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜRLER...

Böyle anlamlı bir günde, böyle anlamlı fotoğrafla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini boydan boya Türk Bayrağı ile taçlandırıp en güzel tablo olarak halkın görselliğine sunmalarına candan teşekkür eder, bu özel güne anlam kattıklarından ötürü İncirlik Cami Derneği Başkanı Ali Sait Yılmaz ve de yönetim kurulu arkadaşlarına katkı sunan tüm mahalle sakinleri ile cemaatlerini kutlarım.

Birlik beraberliğimizin teminatı olan 30 Ağustos Büyük Taarruz Zafer Bayramını da kutlarım.