Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de Suriye tarafından yapılan saldırıda 5 askerimiz ve 1 sivilimiz şehit olurken 7 askerimiz de yaralandı. Suriye’deki terörü yerinde bitirmek ve Suriye’deki süreci de olağan duruma sokmak üzere bölgede bulunan Mehmetçiğimize hain top atışıyla saldırıda bulunan Suriye’ye hem diplomatik hem askerî, gerekli karşılık mutlaka verilmelidir!

Saldırının ardından bölgede Suriye rejimini himayesine alan ve sözde Türkiye’yle ortak hareket eden Rusya’dan skandal bir açıklama geldi! Rusya “Türk askeri İdlib’deki operasyonları için bizi uyarmadığı için Suriye ordusu tarafından saldırıya uğradı.” açıklaması yaparken Türk hükûmet yetkilileri ise rejim güçlerinin kasıtlı olarak Türk ordusuna saldırdığına vurgu yaptı.

Suriye konusunda daha önce ABD’yle paralellik gösteren siyaset izleyen Türkiye’nin özellikle Astana süreciyle birlikte Rusya’yla hareket edeceği sanılıyordu. Ama süreç bu şekilde işlemedi. Türkiye, Rusya’nın himayesi ve İran’ın desteğindeki Esad rejimini hiçbir şekilde muhatap kabul etmeyip meşru görmedi. Türkiye bölgede PYD terör koridorunu ve DEAŞ tehlikesini yok etmek ve yeni göç dalgalarını engellemek için bölgede. Ancak Suriye rejimi ise sivillere yönelik her saldırısında göç dalgasını yeniden harekete geçiriyor ve bu durum, Türkiye’yi zora sokuyor.

6 canımızın şehit olmasıyla sonuçlanan bu aşağılık saldırının ardından Astana süreci ve İdlib mutabakatı şartları yeniden gözden geçirilmeli ve askerî karşılığın çok daha fazlası diplomatik olarak verilmelidir. Saldırının ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretine denk getirilmesi hususu da dikkatlerden kaçmamalıdır.

Her ne olursa olsun Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Bunu tarih de bugün de her fırsatta bize gösteriyor.

Şehitlerimize Tanrı’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Saygılarımla...