ATAM, ölümünün seksen birinci yılında sana geldim. Nedenleri çok!

Hem de anlatılmayacak kadar çok. Bugünler kimilerine göre ağıt kimilerine göre kin kusanların günleri oldu. Siz, “Beni övme sözlerini bırakınız; gelecek için neler yapacağız, onları söyleyin!” demiştiniz ya.
İşte o nedenle sana koştum. Ama ne gördüm biliyor musun? Seni anma ve anlama törenleri ayrıştırılmış. Farklı yerlerde yapıldı şehrimizde. Neden?

Dünya büyük yasımızı paylaşırken bizler neden bölündük ATAM? Ama olsun, bizler senin fikirlerine inanarak sana koşanlar bize yeter.

ATAM, kurduğunuz cumhuriyetin ilkelerini artık kaybettik. Yurtta sulh cihanda sulh söyleviniz artık yok. Ülke kan gölüne döndü. Her gün şehit acılarıyla yaşıyoruz. Kardeş kardeşi düşman görerek boğazlıyor. Hep aldatıldık. Senelerce ülkeyi yönetenler bizlere gerçekleri söylemiyorlar. Kurduğun Cumhuriyetin ilkelerini ve senin ismini meydanlardan, kuruluşlardan kaldırıyorlar.

ATAM, sahte ve göstermelik Cumhuriyetçiler türedi. İlkelerini anlayamadık. Anlatamadık ve tamamlayamadık. Size ve arkadaşlarına hakaretler yağdırdılar. Türküm doğruyum diye bize yemin ettirdin. Türklüğümüzü tartıştılar, kurumlardan TC’yi men ettiler. Hiçbir zaman da doğru olamadık.

ATAM, dünyanın gururla baktığı Cumhuriyetin bekçileri olan ordumuzu türlü kumpaslarla kalbura çevirdiler. Cumhuriyetin savcıları görev yapamaz duruma geldi. İşte bu nedenle ben ve halkımız senin ilkelerini koruyamadığımız için sana gelmedim. Ama büyük yaratandan sana rahmet diledim. Çünkü gelseydim bana soracağın onca sorulara karşı hiçbir yanıtım olmayacaktı. Seneler öncesinden aldığımız bu sorumluluğu omuzlarımda taşıyacak gücü göremedim.

Peki, gelenler bu sorumluluğu çekebildiler mi acaba? Bana göre hayır ATAM. Çünkü sizin ilkelerinizi yeteri kadar anlatabilselerdi ülkemiz bu günkü koşullara gelmezdi. Dünyadaki saygınlığımızı kaybettik. Ülkede korku yaratıldı. Düzgün kritikler yerini fısıltı dedikodularına bıraktı.

ATAM, çok düşündüm. Böylesine nefret hangi ilkelerden kaynaklanıyor dedim ve ilkelerindeki yanlışları aramaya çalıştım. Gördüğüm tek şey ilkelerde yanlışlık yok ama bizler daima şakşakçılıktan öteye gitmedik.

O nedenle bizleri bağışla ATAM!