Teknoloji çağı olan günümüzde Türk gençliğine 19 Mayıs 1919’dan beri çok büyük görevler düşmüştür. Atatürk bugünün gençliğine yıllar önce verdiği mesajda “Gelecek sizindir” demiş ve onları Türk toplumunda yerini almasını, çok çalışarak ve en yeni bilgileri öğrenerek milletini ve ülkesini dünya ülkeleri arasında en ileri seviyeye çıkarmak için üstün gayretler göstermesini o zamandan istemişti.

Coşku içinde kutlanan 19 Mayıslarda üzerinde durulması gereken en önemli konu Türk gençliğinin her zaman takip edebilen, milli kültür, gelenek, islami örf ve adetlerini unutmadan modern dünyada yerini alarak, Türkiye’yi en ileriye götürme uğraşı vererek hızla kalkınma gayretleri içerisinde olmasıdır.

Bugünün çoğulcu demokrasi ortamında her türlü fikirde olan gençler ve tüm vatandaşlar tek bir amaç olan Türkiye’nin ve Türk ulusunun daha ileriye gitmesi ve dünyanın ileri ülkeleri arasında yerini alması için çalışmalıdırlar.

Burada gençliğe büyük görev düşmektedir.

Çünkü yarının ülke yöneticileri onlardır. 19 Mayıs’ın en büyük mirası tüm Türk gençliğine bir bütün halinde ülkeye hizmet sorumluluğunu vermesidir.

Atatürk vatanı kurtararak bağımsızlığı sağlamış ve ilerde herhangi bir dış ve iç tehlikeye karşı Türk gençliğine bu eşsiz yurdumuzu koruma görevi vermiştir.

Gençlerimiz bu anlamlı gün dolayısıyla bir kez daha düşünerek yapacakları görevleri ve sorumlulukları gözden geçirerek amaçlarının çalışmak ama çok çalışmak ve üretmek olduğunu bilmelidirler.