Çaykur Rizespor 2018-2019 futbol dönemi ilk maçında Rize’de Kasımpaşa’ya son saniye golüyle 3-2 yenilen Yeşil-Mavililer bana göre çok büyük bir vurgun yedi.

Bir sezon sonra Süper Lig’e dönen ev sahibi Çaykur Rizespor seyirci ve hasılat rekorunun kırıldığı bu maçta da lige henüz hazır olmadığı bir kez daha görüldü.

Zira Yeşil-Mavililer önceki hafta 1. Lig ekiplerinden Giresunspor’a Rize’deki özel maçta 1-0 yenildiği bu maçta da bu sinyali adeta vermiş ve bir önceki köşe yazımda da bu duruma parmak basmıştım.

Üstelik bu maçta 2-0 önde olmasına karşın 3 puanı kaybederken İbrahim Üzülmez’in öğrencileri Süper Lig kalitesinde olmadıkları ve yeni transferlerin tümünde bu zorlu lige hazır olmadıkları da aşikar ortada.

Yeni kaptan Ali Çamdalı sanki Ayder’e tatile gelmiş gibi eski kaptan Orhan Ovacıklı’ya da evlilik şimdilik yaramamış gibi gözüküyor.

Golcü Vedat Muriç aranırken geçen sezon 1. Lig’de gol kralı olan Samudio 90 dakikanın en iyi ismiydi.

İşi çok zor gözüken İbrahim Üzülmez ve öğrencilerine birkez daha geçmiş olsun diyor ve Süper Kupa şampiyonu Akhisar ile oynanacak olan lig maçında şimdiden başarılar diliyorum.

6963 biletli futbolseverin Didi Stadyumu’nun gişelerine 31.555 TL ödediği bu bol gollü maçı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni ve eski Spor Bakanları, bölgenin milletvekilleri, valiler, belediye başkanları izlediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan maç öncesi her iki takımın soyunma odasına giderek futbolculara başarılar diledi. Bu arada Erdoğan’ın Rize’deki bu maçın skoruna hem sevindiği hem de üzüldüğü de öğrenildi.

Aslen Rizeli olan maçın FİFA kokartlı hakemi Cüneyt Çakır’a babaocağı Rize’den büyük tepki oldu. 2 sezon öncede Çakır’ın yönettiği Rize’deki Başiktaş maçında Çaykur Rizespor 90+5’deki golle rakibine 1-0 yenilmişti.

Cüneyt Çakır’a her Rizespor maçından sonra büyük tepkiler oluyor.

Her iki tarafta birbirlerine ters geliyor.

Başkan Hasan Kemal Yardımcı ve ekibi morallerini bozmamalı. Eğer bozarlarsa bu olumsuz tablo takıma da yansır.