2016-2017 Futbol döneminin 20. Hafta maçları birbirinden farklı sonuçlarla oynandı. Zira, lider Beşiktaş, haftanın açılış maçında deplasmanda Karabükspor’a 2-1 , takipçisi Başakşehirspor ise dün İstanbul’da Kasımpaşaspor’a 4-0 yenilirken, Fenerbahçe’de Bursaspor’la deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Buna karşı dost ve komşu takımım Trabzonspor yıllar sonra 4’te 4 yaparak Başkent’te Osmanlıspor’u yenerek 3 puana ulaşarak 21.haftaya 6.sırada girdi. Tüm bu gelişmelerden sonra Yeşil-Mavili atmacalarımız, 6 puanlık Akhisar deplasmanından maalesef puansız dönerek taraftarlarını bir kez daha şoke etti.

Çaykur Rizespor, dün Manisa’da Akhisar Belediyespor’a 1-0 yenilerek yeniden düşme hattının üstüne yerleşti. Dünkü maçta 6. dakikada golü yiyen Yeşil-Mavili Atmacalarımız, 84 dakika boyunca da rakibi karşısında da en az 3 net gollük pozisyonu değerlendiremeyen taraf oldu.  Hele hele uzatma dakikalarının son anlarında kaptan Kweuke ve Recep’in mutlak gollük şutlarını kaleci Bora başlarıyla önlerken takımının da düşme hattından uzaklaşmasına büyük rol oynadı.

Rizespor’da hep söylenen ve hissedilen 10 numara yerine bana göre 1 numaranın en önemli bir odak noktası olduğunu dünkü maçta da bir kez daha ortaya çıktı. Artık ara transfer sona erdiğinden Rizespor bu kadrosuyla hem Süper Lig hem de kupada yoluna devam etmek zorunda kaldı. Hikmet Karaman’ın öğrencilerine dünkü yenilgiden dolayı geçmiş olsun diliyor ve cumartesi günü de Galatasaray’ı konuk edecek olan Atmacalara başları dileklerimizi iletiyoruz.

Bu arada Hakkı Tolunay Kafkas ve öğrencilerini de dünkü galibiyetlerinden dolayı tebrik etmek gerekir. Ev sahibi takım hem ligin ilk yarısındaki 1-0 lık yenilginin rövanşını hem de 65 puan değerlindeki maçı kazanan taraf oldu.  Hakem Bülent Yıldırım ve arkadaşları da bana göre başarıya yakın bir maç yönettiler. Başkent bölgesi hakemlerini tebrik ederek başarılarının devamını diliyoruz.  Öte yandan Yeşil-Mavili taraftarlarımıza Sonnokta Gazetesi aracılığı ile takımın lisanslı ürünlerini giyerek destek vermelerini gönülden arzu ediyoruz.