Yağmurun başkenti Rize’nin Yeşil-Mavili ekibi Çaykur Rizespor bir sezon aradan sonra Süper Lig’e ‘merhaba’ dedi.

Yeşil-Mavili Atmacalar son lig maçında kendi evinde Gazişehir Gaziantep Kulübü’nü her iki yarıda attığı gollerle 4-2 yenerek Spor Toto 1. Ligi’ni birinci ve şampiyon tamamladı.

Anımsanacağı gibi Çaykur Rizespor 2013-2014 döneminde Mustafa Denizli yönetiminde şampiyon Kayseri Erciyesspor’un ardından ligi ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig’e çıkmıştı.

Geçen sezon son lig maçında Süper Lig’den düşen Atmacaların bir sezon kaldıkları 1. Lig’e veda ederek tekrar Süper Lig’e çıkması şehirde başta ekonomik sosyal ve kültürel olarak artı yönde yansıdı. Zira kentte tüm caddeler sokaklar ve evler Yeşil-Mavili bayrak ve flamalar süslenmiş, sanki çay ve turizm festivali yeniden başlamış gibi, pardon bu sefer futbol festivali başlamış konumu yansıyor.

Çaykur Rizespor 34 maçta 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile sahalardan ayrılırken tam 69 puanla lig şampiyonu oldu.

Atmacalar attıkları 68 gole karşın kendi kalelerinde ise 38 gol gördü ve +30 gol averajıyla dikkat çekti.

Bu tablonun oluşumunda büyük rol oynayan ve katkı sağlayan başta kulüp başkanı Hasan Kemal Yardımcı ve yönetimi, ayrıca İbrahim Üzülmez ve ekibini ve de tüm futbolcu arkadaşları da tek tek tebrik ediyor, yeni ligleri için de şimdiden başarılar diliyorum.

Bu arada bu son lig maçı öncesinde de gençmiş dönemlerde Yeşil-Mavili formayı giyen eski futbolcuların Rize’ye davet edilmeleri sevinçle karşılanırken, bazı eski isimlerin unutulmaları da üzüntüye neden oldu.

10 yıl kulüp başkanlığı yapan Metin Kalkavan’ın bu oluşumda yer almaması da dikkatlerden kaçmadı.

Rize’deki bu son maçı toplam 3.803 kişi, gişelere 18.880 TL ödeyerek izledi.

Çaykur Rizespor’a şampiyonluk kupası ve şiltlerini Rizeli Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanvekili Rizeli Servet Yardımcı verdi.

TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, kupa ve şiltini ağabeyi olan Hasan Kemal Yardımcı’ya verirken, taraftarlar bu tabloyu uzun süre ayakta alkışladı ve Yardımcı kardeşlerin lehine tezahüratlarda bulundular.

Rize’deki bu maçı eski bakanlardan ve Çaykur Rizespor’un eski kaptanı Faruk Nafiz Özak ve arkadaşları da heyecanla izlediler.