Geçen sene Süper Lig’den düşen ve bu sezonda TFF 1. Ligi’nde birbirinden ilginç ve dikkat çekici aldığı skorlarla taraftarını üzmeye devam eden Çaykur Rizespor, önceki akşam aldığı Adanaspor yenilgisiyle bir ilke daha imza attı. Zira;

11.haftanın kapanış maçında Akdeniz ekibi Adanaspor’un konuğu olan Yeşil-Mavili Atmacalar, son dakika golüyle 3-2 yenilerek Rize’ye hem puansız hem de bir sıra daha gerileyerek tüm Rize’yi bir kez daha üzdü.

Çaykur Rizespor’da bu maçta canla başla oynayan ve gollere imzaları atan Kaptan Kweuke ve Samudio’dan başka isim yoktu adeta.

Önce kulüp başkanını, sonra da teknik direktörünü değiştiren, en son da kadro dışı bıraktığı futbolcularını affeden Çaykur Rizespor’da işler bir türlü istenildiği gibi gitmiyor.

Yeni başkan Hasan Kemal Yardımcı ve arkadaşları tüm mesailerini kulüp ve takımlarına adamışçasına çalışmalarına rağmen inanın Yeşil-Mavili futbolcular, yönetim kurulunun çalışma temposuna ayak uydurabilseydi takım şu an 5. sırada değil en az 25 toplamış ve ilk iki içindeydi.

Sonuncu Gaziantep’e yenilmekten son anda kurtulan, Türkiye Kupası’nda 2. Lig ekibi Kahramanmaraşspor’a yenilerek elenen Çaykur Rizespor’a bu sonuçlar hiç ama hiç yakışmıyor.

Ligin 12. haftasında 19 Kasım 2017 Pazar günü bu ligin kendisi gibi yeni ekibi İstanbulspor’u konuk edecek olan Çaykur Rizespor için bu maç dönüm maçı olarak görülüyor, zira rakip şu sıralar ligin en formda ekiplerinden biri konumunda.

Ligin ilk haftalarında Çukurova’nın diğer ekiplerinden Adana Demirspor’u 3-1 yenen Çaykur Rizespor, bu kez Mustafa Kemal Kılıç yönetimindeki Adanaspor’a 3-2 yenilmesi bir yerde de bu yerde rövanşı vermiş oldu.

Maddi ve manevi hiçbir sorunları olmayan Çaykur Rizesporlu futbolcular bardağını taştığını görsünler artık.

Atmacalar, puanları silinen ve ekonomik sorunlar yaşayan takımların mücadeleleri inanın sizlerden çok çok iyi.

Sadece ben demiyorum inanın eski kaptan ve Genel Kaptan Lokman Koçanzade aramızda olsaydı o da mutlak öyle derdi.