4 yıl aradan sonra Süper Lig’den TFF 1. Ligi’ne düşen ve bu ligin ilk haftasında da Rize’de konuk ettiği Ege temsilcisi Manisaspor’u 4-1 yenen Yeşil-Mavili atmacalar, Akdeniz’de de doludizgin uçarak güçlü rakibi Adana Demirspor’dan da 3 altın puanı 3 gol almayı başardı.

Yoluna Hikmet Karaman’la devam eden Çaykur Rizespor, Giray Bulak’ın öğrencilerini Adana Fatih Terim 5 Ocak Stadında adeta sildi. Zira 90 dakika boyunca üstün oynayan taraf Karadeniz ekibiydi. İlk iki maçta 7 gol atarak 6 puanla liginde lider durumda olan işler şimdilik iyi gidiyor. Umarım bu durum böyle devam eder. Bu durum karşısında başta Hikmet karaman ve öğrencilerini tebrik ederek, şimdiden üçüncü haftada karşılaşacakları Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında başarılar diliyorum.

Bu arada Çaykur Rizespor’un 86. olağan kongresinin 10 Eylül 2017 Pazar günü çoğunluk sağlandığı takdirde gerçekleşeceğini, eğer çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 17 Eylül 2017 Pazar günü yapılacağını okurlarımıza hatırlatmakta yarar var diye düşünüyorum. 9 yıldır başkan olan Metin Kalkavan, başkanlığı eski başkanlardan Hasan Kemal Yardımcı’ya devredecek.

Öte yandan önceki gün yapılan Rize ASKF Olağanüstü kongresi yapıldı ve Ali Çelik yeniden ASKF Rize Şubesi başkanlığına seçildi. Ali Çelik olağanüstü kongrede 99 oy alırken, Bilal Karafazlıoğlu da 69 oyda kaldı.