2017-2018 Futbol Dönemi Deplasmanlı TFF 1. Lig’in 14. haftasında Rize’de düşme hattındaki Denizlispor’u 3-2 yenen Yeşil-Mavili Atmacalar, 15. hafta maçında ise deplasmanda takipçisi Giresunspor’a aynı skorla yenilerek büyük yara aldı.

Doğu Karadeniz derbisi sayılan bu maçta ev sahibi ekip ilk yarıyı 2-0, 80. dakikayı da 3-0 önde tamamladı, son 10 dakikada gelen iki gole karşın sahadan 3 altın puanla ayrılmayı bilen taraf oldu.

Metin Diyadin’in öğrencileri, bu galibiyetle puanını 27 yaparak yeniden üçüncü sıraya yükseldi, hem ilk iki sıra iddiasını da sürdürdü, hem de rakibi Çaykur Rizespor’u yeniden bir alt sıraya gönderdi.

Çotanakları tebrik ediyor ve bu haftaki zorlu Samsunspor deplasmanında da kendilerine şimdiden başarılar diliyorum.

Giresun Atatürk Stadyumu’ndaki bu zorlu maçta çok geç uyanan ve Rize’ye puansız dönen Yeşil-Mavili Atmacalara önce geçmiş olsun diyor ve bu hafta oynayacakları Ümraniyespor maçında da şimdiden başarılar diliyorum.

Bu arada bu zorlu maçta son 10 dakika şans bulan ve bir de gol atan genç Ozan Papaker için ayrı bir parantez açarak onu özellikle kutluyorum.

İlk kez 1981-1982 sezonunda karşı karşıya gelen bu iki ekip arasında üstünlük yine (11-4) Çaykur Rizespor’da bulunuyor, 9 maç ise beraberlikle sonuçlanmıştı.

Maçı yöneten Antalya bölgesi hakemi Mustafa Öğretmenoğlu ve arkadaşlarının form durumları da en üst düzeydeydi.

Saha içinde baş temsilci Alaattin Özcan’nın da adeta kuş uçurtmadığı görüldü.

Kasımpaşa’yı İstanbul’da 3-0 yenen ve yeniden zirveye ortak olan komşu Trabzonspor’a ve Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’a da tebrik dileklerimi gönderiyorum.