2017-2018 Futbol Dönemi Deplasmanlı TFF 1. Lig’in altıncı haftasında deplasmanda Balıkesirspor ile 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor, bu beraberlikle bana göre çok büyük bir yara almış oldu. Zira Yeşil-Mavililer, bu beraberlikle hem yeniden lig birinciliğini olma şansıyla hem de 3 altın puanı kaçıran taraf oldu.

Üstelik Yeşil-Mavili Atmacalar, 1 puanı uzatma dakikalarında penaltı golüyle elde ederken, ikinci sıradan da üçüncü sıraya gerileyerek, ikinciliği de son sıradaki Denizlispor’u 4-2 yenen İstanbul ekibi Ümraniyespor’a kaptırmış oldu.

Önceki hafta Rize’de Ankaragücü’ne 4-1 yenilerek liderliğe veda eden Hikmet Karaman’ın öğrencileri, pazar günü de Gakkoşların konuğu olacak. Lig dördüncüsü olan Elazığspor, lig lideri Giresunspor ile berabere kalarak ilk iki iddiasını kanıtlayan ekip olmuştu.

İlk 4 maçını da kazanan Yeşil-Mavililer, Elazığ deplasmanının ardından da düşme hattındaki Samsunspor’u Rize’de konuk edecek. Bu iki zorlu maç Çaykur Rizespor’un adeta ligdeki kaderini de netleştirecek gibi gözüküyor.

Sakat olan kaptan Kweuke’nin yokluğu bu son maçta da hissedilirken yerine kaptan olan Orhan ise adeta evlere şenlikti. Bir de penaltıya sebep oldu.

Hakem Serkan Çınar, verdiği ve vermediği penaltılar, çıkardığı ve de çıkarmadığı kartlarıyla da tepki topladı.

Bu arada 4 yıldır Çaykur Rizespor’da görev yapan Teknik Patron Hikmet Karaman’dan bu maç öncesi ve sonrası sürpriz bir hamle de gelebilir. Zira kulislerde Hikmet Karaman’ın görevden ayrılabileceği kulaktan kulağa söyleniyor.

Rizespor, böylece Balıkesir ile yaptığı beşinci maçında da galip gelememenin üzüntüsünü yaşadı. Zira Atmacalar, Marmara ekibiyle ilk kez 1974-75’de Rize’de karşılaşmış ve rakibine 3-2 yenilmişti. Rövanş maçını da 2-0 kaybeden taraf olmuştu. 2014-2015 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden bu iki ekibin iki maçı da o sezon 2-2 berabere sonuçlanmıştı.