2017-2018 Futbol Dönemi Deplasmanlı Spor Toto 1. Lig’in 23. Haftasının açılış maçında Çaykur Rizespor, kendi evinde konuk ettiği Balıkesirspor’dan 3 puanı 3 golle alarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Ligin ilk yarısında 1-1 berabere kaldığı rakibini son 20 dakikada Recep Niyaz, Oğulcan Çağlayan ve gol kralı olan Samudi’nun golleriyle 3-0 yenen Yeşil-Mavililer, geçen haftadaki Ankaragücü deplasman galibiyetinin tesadüf olmadığını da adeta kanıtlamış oldu.

Her iki ekip tarihinde 6. kez karşı karşıya gelmiş ve Yeşil-Mavililer bu galibiyetle de rakibi karşısında ilk kez galip gelmiş oldu. Daha önceki maçlarda taraflar 3 kez berabere kalırken, 2 maçı konuk ekip kazanmıştı.

Pazar günü de Elazığspor’u konuk edecek olan İbrahim Üzülmez ve öğrencilerini tek tek tebrik ediyor ve şimdiden bu kritik maçta başarılar diliyorum.

Bu sezon hem Adana Demirspor hem de Balıkesirspor’un başındayken Çaykur Rizespor’a 2 maçta da farklı yenilgi yaşayan hemşehrimiz sayın Giray Bulak’a da bir kez daha geçmiş olsun diyor ve Pazar günkü zorlu Samsunspor maçında da başarı dileklerimizi gönderiyorum.

Çaykur Didi Stadyumu’nda 3.293 kişinin 10.700 TL ödeyerek izlediği bu gollü maçı yöneten hakem Abdulkadir Bitigen ve yardımcıları da üst düzey bir yönetim gösterdiler.

Esas mesleği diş hekimi ve babası da eski hakem olan Kayserili Abdulkadir Bitigen, maçın gözlemcisi de kendisi gibi diş hekimi olan Prof. Dr. Necdet Erdilek’ten de yüksek not almayı da hak etti.

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı’nın başdanışmanlarından ve çevirmen İsmet Köseoğlu’nun maçtan önce ‘3 gol, 3 puan’ şeklindeki iddialı açıklaması da son saniyede gerçekleşmiş oldu.

Rize’deki bu maçı Çaykur Rizespor’un eski takım kaptanlarından ve eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak ve Trabzon’dan gelen arkadaşlarıyla beraber büyük bir heyecanla izlediler.

Faruk Nafiz Özak’a başta Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kemal Yardımcı ve Yeşil-Mavili taraftarların çok yakın ilgi gösterdiği görüldü.

Bu arada ünlü Orhan Yazıcılar hocamızın aylardır yoğun bakımda olan minicik torunu Şakir’in bu galibiyetle gülümsediğini sevinçle öğrenmiş olduk.

Hadi Atmacalar durmak yok, şimdi uçmak ve puanları avlama zamanı…

Yazımızı noktalarken tüm okuyucularımıza yeşil altın çay diyarından kucak dolusu selam ve saygılarımızı da gönderiyoruz.