Önceki gün deplasmanda Adanaspor’u 3-1’le geçen Çaykur Rizespor ligden düşmemek için adeta yeniden umutlandı. Bu galibiyetle 23 puana ulaşan Yeşil-Mavililer en yakın rakibi Kayserispor ile olan puan farkını da 4’e düşürmüş oldu. Zira, Kayserispor evinde başkent ekibi Osmanlıspor’dan gerçek bir Osmanlı Tokadı yiyen taraf olmuştu (1-4)

Yeşil-Mavililer bu galibiyetle 2. yarıdaki 2, ligde ise 6.galibiyetini elde etmiş oldu. Zira Atmacalar en son ligdeki galibiyetini 28 Ocak 2017’de Karabükspor karşısında 1-0’lık skorla elde etmişti.

Atmacalar ligin ikinci yarısında deplasmanda Konya’ya 2-1, Akhisar’a 1-0, Beşiktaş’a 1-0 ve Gençlerbirliği’ne 1-0 yenilirken, Rize’de de Galatasaray ile 1-1 ve Trabzonspor ile de 2-2 berabere kalmıştı. Ayrıca Antalyaspor’a 2-1 ve düşme hattındaki rakibi Kayserispor’a 4-2 yenilerek taraftarlarını çok üzen Atmacalar ligdeki diğer en farklı galibiyetini yine Akdeniz ekiplerinden Alanyaspor karşısında 3-2’lik skorla elde etmişti. Kısacası Akdeniz bölgesi Karadeniz ekibine şans getiriyor.

Hikmet Karaman’ın öğrencileri 22 Nisan Cumartesi günü saat: 13.30’da da şampiyonluk savaşlı veren Abdullah Mucip Avcı’nın öğrencileri olan M. Başakşehir’i Rize’de konuk edecek.

Ligin ilk yarısında rakibine İstanbul’da son dakika golüyle 2-1 yenilen Atmacalar ligde kalabilmesi için öncelikle bu zorlu maçı mutlaka kazanmalı. Zira Atmacalar, bu önemli maç sonrasında da Fenerbahçe’nin İstanbul’da konuğu olacak. Hani derler ya “Çıkmadık candan ümit kesilmez” işte Rizespor’un durumu da bu şekilde. Ancak unutulmamalıdır ki Yeşil-Mavililer son 4 sezondur hep böyle yapıyor. Son haftalarda da hep ligde kalan taraf oluyor.

İnşallah Rizespor bu sezon da zor olanı başararak eski genel kaptanı ve takım kaptanı olan İspirili Lokman Koçanzadegiloğlu’nu ahrette sevindirir

Haydi Uşaklar, Haydi Atmacalar ha gayret..

Bu arada görkemli bir futboldan sonra lider Beşiktaş karşısında son dakika golüyle yenilen dost ve komşu takımımız Trabzonspor’a da geçmiş olsun diyor ve önümüzdeki Antalyaspor maçı için de şimdiden Ersun Yanal Ve öğrencilerine başarılar diliyorum.