2017-2018 futbol dönemi, TFF Deplasmanlı 1. Lig’in dördüncü haftasında İzmir’de Altınordu’yu 4-3 yenerek yenilgisiz liderliğini sürdüren Yeşil-Mavili Çaykur Rizesporlu Atmacalar’a nazar değmez inşallah.

Zira Çaykur Rizespor, bu galibiyetiyle ligde dörtte dört yaparak beşinci haftaya 12 puanla ve yenilgisiz lider girmeyi başardı.

Hikmet Karaman’ın öğrencileri, İzmir’deki bu zorlu maçta 28. dakikada Samudio, 54. dakikada Kaptan Leonard Kweuke ve 69 ile 77. dakikalarda Süleyman Koç’un birbirinden güzel golleriyle 3 altın puana kavuşmasını bildi.

40 dakika 1 kişi eksik oynayan ev sahibi Altınordu’nun attığı 3 gole karşın evinde sahadan puansız ayrılması da onlar için çok büyük bir şanssızlık oldu.

Tüm Türk futbolseverlerin sempatiğiyle baktığı Altınordu, bu yenilgisiyle dört puanda kalarak taraftarını bir kez daha üzdü.

Anımsanacağı gibi iki takım daha önce 8 kez karşılaşmışlar. Çaykur Rizespor 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederken, rakibi ise 2 kez galip gelmişti. İki takımdan Çaykur Rizespor, toplamda 28 gole, Altınordu ise 23 gole ulaşmış oldu.

Bu Pazar günü de kendisi gibi bu ligin yeni ekiplerinden ve son sıradaki MKE Ankaragücü’nü konuk edecek olan Hikmet Karaman’ın Atmacalarını bir kez daha ‘tebrik ediyor’ ve bu maçta da başarılının devamını diliyoruz.

İlk kez Çaykur Rizespor’un maçında düdük çalan Kayseri bölgesi hakemlerinden Dr. Abdulkadir Bitigen ve arkadaşları bana göre üst düzey başarıya yakın bir yönetim sergilediler. Onları da tebrik ediyorum.

Son olarak, kaleci Gökhan Akkan bu maçta yediği 3 golle de büyük hatalar sergiledi. Gökhan bir an evvel eski formunu yakalamalıdır. Yoksa kendisine ve Rizespor’a pahalıya mal olur.