2017-2018 futbol dönemi deplasmanlı TFF 1. Lig’in ilk iki sırasında yer alma savaşı veren iki ekibin Rize’deki zorlu mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Çaykur Rizespor oldu.

16. haftaya ait bu önemli maçta Yeşil-Mavili Atmacalar, 3 altın puanı adeta pençesiyle söktü aldı.

Bu maçın galibiyet gollerine imza atan başta Kaptan Kweuke, Saadane, Mehmet Uslu ve Süleyman için ayrı bir parantez açarak onları özel kutlamak ve tebrik etmek lazım.

Bir hafta önce komşusu Giresunspor’a 3-2 yenilerek Rize’ye üzgün ve moralsiz dönen İbrahim Üzülmez’in öğrencileri, kendilerini bu kısa sürede toparlayarak mutlu sona ulaşmasını bildiler.

4-0’lık Ümraniyespor galibiyetiyle 28 puana ulaşarak ilk iki sıra iddiasını sürdüren Atmacaların, ligin son maçı için gideceği Gaziantep’e hem moralle hem de ümitle gitme olanağı da elde etmiş bulunuyor.

Çaykur Didi Stadı’ndaki bu lig maçını 2537 biletli futbolsever gişelere 8.120 TL ödeyerek izlerken Yeşil-Mavili taraftarın diğer maçlarda olduğu gibi Trabzonspor aleyhine tezahürat yapmaları Çaykur Rizespor’a maddi ve manevi yönden bir kez daha pahalıya mal olacağını ifade etmek isterim.

Rize’deki bu maçı başta Rize’nin Trabzon Tonyalı Valisi Erdoğan Bektaş ve diğer bürokratların yanı sıra Ümraniye’nin Trabzon Oflu Kaymakamı Suat Dervişoğlu da Of’tan gelen yakınlarıyla beraber heyecanla izledi.

Bu arada Çaykur Rizespor’un Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı’nın, hem maç öncesi hem maç sonrası konuk ekibin kafilesiyle yakından ilgilendiği görüldü.

Çaykur Rizespor’a 4-0 yenilerek 29 puanda kalmasına rağmen ikinci sıradaki yerini koruyan Bayram Bektaş’ın öğrencilerine bu haftaki zorlu Samsunspor maçında başarılar diliyorum.

Maçın İstanbul bölgesine mensup hakemi Serkan Çınar ve arkadaşları da bana göre hatasız ve başarılı bir yönetim gösterdi. Verdiği penaltı ve çıkarttığı kartlar doğru ve yerindeydi.

Kısacası bu maçı hem sahada hem ekranlarda izleyenler futbola doymuş oldular. Keşke tüm maçlar böyle ve bol gollü olsa…

Bursaspor’u da 1-0 yenerek çıkışını sürdüren Rıza Çalımbay ve öğrencilerini de tebrik ediyorum.