TRABZONSPOR ALT YAPISINDAN ALINAN 10 FUTBOLCU
Geçenlerde gazetemiz spor sayfasında bir haber yayınlandı.

Başkan Ahmet Ağaoğlu iftihar ve sitayişle federasyona bildirilen 28 kişilik futbolcu kadrosunun 10 kişisinin alt yapıdan yetişen futbolcular olduklarını söyledi. Bu habere biz de çok sevindik.

Fakat, sonradan aklımıza şöyle bir konu geldi. Bu 10 oyuncu Özkan SÜMER’in Trabzonspor’da görevde resmen kaldığı bir ay içerisinde mi yetişti? Yani nasıl iştir bu? Sanki yumurtadan 21 günde civciv çıkar gibi. Bir ayda 10 futbolcu alt yapıdan nasıl yetişir?

Sonradan anladık ki bu oyuncular yine bizim Trabzonspor’un alt yapısında 4 veya 5 yılda yetiştirilmiş. Peki o zaman kendi kendimize de düşündük. Demek ki geçen 4-5 yıllık bir zamanda bu oyuncuları yetiştiren altyapı hocaları görevlerini fevkalade iyi yapmışlar ki bunca oyuncu A takımı kadrosundan federasyona listelenmiş.

Eee, insana sormazlar mı bunca başarılı olan bir ekibi Özkan SÜMER Sinyor gelir gelmez komple görevden azletti ve de yeniden(!) bir ekip kurdu.

Bu adaletsizliğe dur diyen bir yönetici neden çıkmadı? Belediye meclisinde her haksızlığa isyan eden alt yapı sorumlusu Cahit ERDEM kardeşimiz neden bu sefer sesini çıkarmadı veya çıkaramadı? Neden yönetimden başkan veya bir yönetici arkadaşta Özkan SÜ- MER’e, “Yahu bu 24 kişinin içinde işe yarayan hiç mi 5-6 adam yoktu da hangi akılla bunları kâmilen kapı dışarı ettin?”

Hangi kıstas, hangi adaletle?

Öyle değil mi.

Madem bu hocalar görevlerini yaptı. Bir de biz “Alt yapıdan futbolcu bekliyoruz” olacak iş mi? Eğitimde bir hoca kolay mı yetişiyor?

Siz önce alt yapıdan yetişen hocalara sahip çıksanız nasıl olur?

Editör: Haber Merkezi