Hüseyin Avni Aker Stadyumunun yerinde uygulanacak olan proje ile ilgili çalışmalar tasarruf tedbirleri nedeniyle şimdilik rafa kaldırıldı.

Yavuz Selim Stadının yıkılmaması için uzun süre mücadele verildi. Alanın park, bahçe ve spor alanları ile yeniden halkın hizmetine açılması önerildi. Ancak, bu alanın Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi fikri ortaya atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Her İl’e bir Millet Bahçesi’ yapılması konusundaki kararlılığı nedeniyle Trabzon’da bu proje ile ilgili olarak en uygun yer olarak Avni Aker ve bölgesi düşünüldü.

Kentin içinde böylesine devasa bir arazinin park-bahçe ve spor alanı olarak düzenlenmesine sıcak bakan kesim olduğu kadar, karşı çıkanlar da olabilir.

Bu alanda uygulanacak olan projenin içine Hüseyin Avni Aker Stadyumunun kale arkası bölümü ile bir de Spor Müzesi eklenmeli…

Hüseyin Avni Aker ismi Trabzonla özdeşleşmiş bir isimdir.

İş Makinelerinin kısa sürede yerle bir ettiği bu alanda kazanılan onlarca başarılar ne olacak.

Trabzon’un ‘Spor Kenti’ kimliğinin en yakın tanığı olan Avni Aker’de kazanılan başarılar bu enkazın altında mı kalmalı?

Trabzon’da kaç kişi çıkıp da H. Avni Aker Stadyumunda yaşananları, kazanılan başarıları tek tek anlatabilir. Trabzonspor’un, kazandığı başarılar gelecek nesillere ancak böyle aktarılabilir.

Ulusal ve uluslararası spor müsabakaları yanında hepimizin bir şekilde bayramlarda yürüdüğümüz, kutlamalara katıldığımız, çocuklarımızın bayram geçişlerini izlediğimiz Avni Aker artık yok…

Ancak geç değil…

Önerimiz şu:

- H. Avni Aker’in kale arkası tribünü yıkılmasın..

- Tribünlerinin önüne çeşitli gösterilen yapılabileceği amfi tiyatro yapılsın..

- Hemen yanı başına adı ‘Hüseyin Avni Aker’ olan Spor Müzesi yapılsın.

- Müzede ileri teknoloji kullanılarak Stadın yapılmasından yıkılmasına kadar geçen sürede burada kazanılan başarılar görsel ve video ortamında sergilensin.

- Hüseyin Avni Aker Spor Müzesini ziyaret edenler burada kazanılan başarıları bir kez daha hatırlasın ve yaşasın.

İnanıyorum ki, burada uygulanacak olan projenin içinde yer alacak ‘Hüseyin Avni Aker Spor Müzesi ve Amfi Tiyatrosu’ Millet Bahçesine bir o kadar daha ivme kazandıracaktır.