Bir camimiz daha oldu...

Yıllardır cami yapıp duruyoruz, sanırım sayısı 100 bine ulaşmak üzereyiz ama bir türlü herkesi kucaklayan, birleştiren doğru düzgün din adamı yetiştiremedik.

Maaşını verdiğimiz, mesai kavramı olmayan ve çokça da ekstraları olan, toplumda fazlasıyla itibar gören yüz binin üzerindeki din adamımızı gördükçe hep şu paradoks gelir aklıma: Bu kadar cami, Kuran Kursu ve hocanın olduğu ülkemde yolsuzluğun, sahtekarlığın, ahlaksızlığın sonu niye gelmez, hoşgörüsüzlüğün bu kadar çok olması nedendir?

Bu matematiğe göre, bizi umutsuzluğa iten, üzen, isyan ettiren bu durumun tam tersi olması gerekmez miydi?

Dahası var da… Biraz daha yazarsam, yine olayın özünü anlamayanlar, kafir damgasını yapıştıracak!

***

Daha çok detaya girmeden gönlümdeki Diyanet İşleri Başkan Adayımı açıklıyorum:

Mevlüt Cihan…

96 yaşını süren bu güzel adam hayatında kimseyi kırmamış, elinde avucunda ne varsa ihtiyacı olana dağıtmış, yeni tanıştığı insanlara hemen çayını ısmarlayan, güler yüzlü, hoşgörülü bu ince adam.

Çocukluğundan beri namazını aksatmamış.

Geçmişiyle barışık, çağdaş ve hümanist bir adam.

En önemlisi, önyargıları yok insanlar için.

Ayrı dünya görüşünde, ayrı düşüncelerdeyiz ama birbirimizi hiç kırmayız, dinler, fikirlerini, dayatmadan anlatmaya çalışır.

Kimseyi inancına göre değerlendirmez, yaptığı güzel işlere bakar.

İnsani dokunuşları çok güzel. Cebinde parası çok olmaz çünkü hemen dağıtır!

***

Benim 5 yıl önce çektiğim Adil Baba adlı filmimde de rol aldı.

Yaptığım sanata müthiş bir saygısı var.

Benimle konuşmayı, dertleşmeyi çok seviyor.

Her gördüğümde elini öptüğüm, ona verdiğim değeri gösterdiğimde çok mutlu olan bu tatlı adam namaza giderken dahi beni incitmemeye özen gösteriyor.

Yaptığım muziplikleri büyük bir hoşgörüyle karşılar, kasketini başından alıp kafama takarken, bastonunu elime alıp ‘ben senin müridinim artık’ derken attığı o içten kahkahayı görmelisiniz.

***

Bulunduğu konumu kindar bir tutumla muhafaza etmeye çalışan, dinimizi birleşke için kullanacağı yerde kin kusan boş diyanetçilere örnek olsun bu adam.