Kendi devletinin,hükümetinin ve silahlı güçlerinin bir şekilde mücadelesi esnasında onu küçük görmek, yaptığını yapamaz (!)olarak nitelemek acaba nasıl bir yapıdır, doğrusu merak
ediyorum.
Elbette herkesin bazı siyasi tercihi olabilir. Fakat bu tercihi saplantı haline getirip sırf rakip siyasi cenahın bu saplantı yüzünden devlet güçleri ile birlikte, yıkılmasını beklemenin benin lügatimde açıklaması yoktur.
Ortaya konulan bir başarıyı gölgelemek adına bu mücadelede yenilgiyi zahiren olamasa da gönülden temenni etmek ve istemek nasıl bir vatandaşlıktır anlamak mümkün değil.
Neden bahsediyoruz?
Suriye’de Türk silahlı güçlerinin başlattığı harekata ABD tarafından ara verilmesini istemenin hükümet tarafından uygun görülmesini “Korkaklık,acizlik, mağlubiyet ve ABD uyduluğu” olarak zoraki isimlendirmek te bu tarife dahildir. Be birader yani, bir mücadele var ve karşı tarafın müteahhidi sizinle masaya oturmak istiyor. Harekâtın gayesi ne? Teröristi 30-35 km’lik koridor dışına itmek.Peki bu PYD/PKK’nın hamisi olan devlet kendi taşeronlarının bu harekât ile kâmilen yok edileceğini anlıyor ve “time out” istiyor.
Bu aralıkta da tüm güçlerinin istenilen koridor dışına çıkarılacağını da kabul ediyor.Peki istenen oluyor ve de masrafsız zayiatsız icra edilecekse neden “hayır” densin.
Diğer taraftan eğer bir başka hinlik düşünülüyor ise elbette karşısında aptal yok.Bunca kurguyu organize eden devlet ricali ona karşı da bir düzen düşünmüştür elbet.
Fakat bizim hazretler maşallah ABD’den daha ABD’li oldu PKK’dan da daha çok PKK’lı oldu.
Yeter ki hükümet madara olsun isterse ülke batsın. Yanipes arkadaş! Bu kadarınada pes.
Dünya basını Türkiye’nin bu harekâtta başarısını kabulleniyor,bizim mütareke basını ve taraftarları ise yırtık aramak peşinde.
Şimdi Biz ABD ile ki buna tüm Batı da dahil. Masaya oturup bu derinliği sağlamış iken “operasyon durabilir”deniyor ise madem istenen oldu. E daha operasyona ne gerek var. Meseleyi Türkiye masada halletti demek. Peki senin bidayette de geveleyip durduğun “Bizim Suriye’de ne işimiz var?” sorunun cevabı “Masada güçlü olmak için var.” desem. Bakıyorum inadım inat ya yine kabul etmeyeceksin.
Sen sahada güçlü olmazsan masada sözün geçer mi? Elbette geçmez. Peki istediğin ne idi? Yani, hükümete muhalefetin dolayısı ile devletim askerim orada rezil, kepaze olsun da ne olursa olsun ise.
Kusura bakma, sen hele biraz aynaya bak ki acaba nerelerdesin.Anlaşılmaz insanlar var çevrede. Siyaset ve muhalefet gözlerini kör etmiş. Ben istiklal harbinden sonra Türkiye’nin bu denli masada güçlü olup istediğini aldığına şahit olmadım. Yani ne bekliyordunuz. Tüm PYD ve ABD askerlerini yakalayıp tek tek imha mı edecektik.
Madem istenen güvenli bölge idi adam sana “Eyvallah”dedi. Hem “Savaşa karşıyım” de hem de “Niye savaşı durdurdun” de!
Kendinizi bir murakebe etseniz iyi olur.