Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan geçtiğimiz pazar günü Trabzon’a geldi. Turhan burada üç ana projeyi inceledi ve bu projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu projeler:

1-Zigana tüneli

2-Kanuni Bulvarı

3- Trabzon-Maçka bölünmüş yolu

Yeni projelerden de bahsetti.

O projeler de:

1-Çömlekçi’nin altından geçerek liman bölgesinde yaşanan trafik sıkışıklığını giderecek tünel.

2-Değirmendere’de Erzurum yolunu sahil yoluna bağlayacak tünel ve tünelle bağlantılı iki kavşaklı proje. 

Biz içlerinden Kanuni Bulvarı konusunu ve partisinin il başkanlığında kendisine yöneltilen üst geçitlerle ilgili konuya değinmek istiyoruz.

***

Bakan Turhan, Kanuni Bulvarı’nın yapıldığı arazi üzerinde haber ajanslarına sunum yapıldı. Yerelde çalışan gazeteciler ise Turhan’ı parti binasına bekledi. Bakan’ın projeleri inceledikten sonra değerlendirmelerini partide yapması bekleniyordu.

Yani Turhan’ın partide “Siz ne biçim yerel gazetecisiniz, niye orada yoktunuz?” gibi abesle iştigal tavrına neden olan durum bundan ibaretti.

Biz Turhan’ı, İl Başkanı Haydar Revi’nin makamında fotoğrafladık ve ardından danışmanlar “Sizi dışarı alalım.” dedi. Biz de “Buraya yalnızca fotoğraf çekmeye mi geldik? Sorularımız var.” deyince Sayın Bakan sorularımızı sorabileceğimiz söyledi.

İlk soruyu Gazeteci Ali Savaş yöneltti. “Üst geçitler sorunlu. Geçtiğimiz günlerde Akçaabat’ta ölümlü kaza yaşandı. Akçaabat Belediye Başkanı da ‘Üst geçitlerden biz değil, Karayolları sorumludur’ diyor. Siz ne diyorsunuz?” dedi. Bakan nasıl olduysa bu sorudan konuyu Kanal İstanbul’a kadar getirdi.

Bu kez ikinci soruyu biz yönelttik. Sorumuzun öncesine de üst geçit meselesiyle ilgili kanaatimizi Sayın Bakan’la paylaştık. Kanaatimiz şu idi: “Son ölümlü kaza belki Akçaabat’ta olduğu için Akçaabat’ı örnek göstermek son derece doğrudur ama meseleyi Akçaabat’la ele alırsak durumun ciddiyetini ve büyüklüğünü göremeyiz. Bu durum, Doğu Karadeniz’in bir sorunudur. Kaba tabirle bir demir yığını gibi olan üst geçitler kullanışsız. Yaşlılar, engelliler üst geçitleri kullanamıyor. Zaman zaman ölümlü trafik kazaları yaşanıyor ve bu kazada ölenler çoğunlukla yaşlılar. Bu konuyu bu vesileyle size arz edelim.”

Kanaatimizin hemen ardından sorumuza geçtik. Bu yazıyla birlikte inşallah Bakan Bey’in bu konuya el atmasını temenni edelim. En azından bu sorumluluktan kaçmaması gerektiğini vurgulayalım.

Bakan Turhan’a sorumuz şöyle oldu: “Bir Trabzonlu bakan olarak Meydan’dan Boztepe’ye baktığınızda üzüntü hissediyor musunuz?”

Bakan’ın yanıtı ise “Bu tür büyük projelerde yapım sırasında çevrede bazı gözü rahatsız edici hadiseler olabilir. Bu projenin tamamlandığındaki sonuca bakmak lazım.” şeklindeydi.

Yorum, takdir kamuoyunun ve okurlarımızındır.

Saygılarımla…