Takım olmayı başardık.

Bir arada olmayı başardık.

Kısa zamanda geçmişte olduğu gibi büyük işleri yapmayı başardık.

Milli maçlar, seçim derken bir de ülke gündemini İstanbul’daki seçim sonuçları tutarken, bu bir genel kanaat değildir ama Trabzonsporlu taraftarlar ve de skor yorumcuları bilirler ki her aradan sonra Trabzonspor bir kırılganlık yaşar.

Bu mantık geçerli bir mantıkken Antalyaspor, Hüseyin’in hatalı pasıyla hızlı atağa çıkarak erken golü buldu ve Trabzon’da öne geçti. Öne geçmesine geçti de bu dönemde oynanan maçlar tabiki zor maçlardır. Hiç bir maç oynanmadan kazanılmadığına göre Trabzonspor’un 1- 0 mağlubiyetten maçı döndürebileceğini düşündüğümüzde konuk takımın direkten dönen topu vardı ki gol olsa yıkım olurdu. Ama olmadı. Trabzonspor da çok direklere takılmıştı!

Trabzonspor pes edecek takım tabiki değildi. Sonunda Nwakaeme ile beraber 1-1’i yakalayınca artık maçı değiştirmenin sinyallerini almıştık. Trabzonspor maçı çevirme adına kendi sahasında ve seyircisi önünde mücadele ederken ortaya çıkan tablo iki takımda oyunu orta saha mücadelesine çevirdi. Bazı şeyler kolay değildir, yani sahada takım kaptanının haricinde her blokta takımı idare edecek kıdemli abiler aransa da artık dünya değişti, futbol da değişti, Trabzonspor buna elindeki kadro ile gerek duymadı.

Ekuban ile durumu 2-1 yapan Bordo-Mavililer için söylenecek tek bir söz vardır; O da Ünal Karaman’dır.

Kısa zamanda büyük işler başarmak bu ligde kolay bir şey değildir. Neler yaşanmıştır, Ünal hoca nelerle karşılaşmıştır, bunu izleyen taraftar ve spor kamuoyu bilemez, bilse bilse yüzde otuzunu bilir. Bu arada eski asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun da katkılarını unutmayalım. Ünal hocanın gelmesi, bu kadro kurulurken şimdi olmasa bile onun da hakkını teslim edelim. Kenardan ritim tutmak kolaydır. Zira ortestranın içinde olarak sahada kazanmak kolay iş değildir. Bu takıma bu yıl hayat katan, hayat öpücüğü veren yöneticilere teşekkürler. Ertuğrul Doğan’a, Haluk Şahin’e saygılar.

Trabzonspor adına arkadan gelen futbolculara başarılar. Hep beraber başarmanın yolunda adım attık. Bu kadar olumsuzluğa rağmen Antalya’yı yendik. Tebrikler yönetim, tebrikler Ünal hoca, tebrikler arkadaşlar.