Sayın Murat Zorluoğlu Başkanım; 2009 yılında 61 Proje vaadiyle gelen Ak Parti belediyeciliği 2024 yılına kadar sürmeye devam edecek. Bu 11 yıllık dönem içinde gerek Trabzonlu bakanlarımızın gerekse sayın Cumhurbaşkanımızın çeşitli tarihlerde verdiği demeçlere göre milyonlar kentimize aktı.

Yine Ak Parti İl Başkanlığı’nın yaptığı açıklamalara göre kentimiz vizyon kazanıp, yeni istihdam alanlarına kavuştu.

Ve ayrıca bu süre içinde görev yapan Ak Partili belediye başkanları hemen hemen tüm açıklamalarında Trabzon kentinin bir dünya kenti olduğunu iddia ederek kendilerinden övgüyle bahsettiler.

Bir Trabzonlu ve Trabzon’u yaşayan bir insan olarak çoğu kişi gibi benim de merak ettiğim soruları Ak Parti belediyeciliğini devam ettiren siz sayın Belediye Başkanımıza sormak istiyorum.

Sayın Başkanım; Güney Çevre Yolu? Sayın Başkanım; Lojistik Merkez? Sayın Başkanım; Trabzon-Erzincan Demir Yolu? Sayın Başkanım; 3. kez değişen meydan çevresi? Sayın Başkanım; Trabzon Kent Tasarım Ofisi? Sayın Başkanım; Modern balıkçı hali? Sayın Başkanım; AVM’ye çevrilmemesi gereken katlı otoparklar? Sayın Başkanım; kadınlarımıza modern Sığınma Evi? Sayın Başkanım; Gülcemal? Sayın Başkanım; öğrenciye yurt? Sayın Başkanım; Kültür ve Kongre Merkezi? Sayın Başkanım; Minia Karadeniz? Sayın Başkanım; Trabzon kimliğinin sokaklara taşması? Sayın Başkanım; Hafif Raylı Sistem? Sayın Başkanım; ülkemizin ilki olan 2011 EYOF Olimpiyatı’nın unutturulmaması? Sayın Başkanım; Bilim Merkezi? Sayın Başkanım; Toptancılar Sitesi? Sayın Başkanım; turizm? Sayın başkanım; kadınlarımız için spor merkezleri? Sayın Başkanım; 2010-2011’in heykeli?

Sayın başkanım; biz Trabzonlular siz de takdir edersiniz, anketsiz Trabzonlu olmanın ne olduğunu biliriz. Ve ayrıca yine takdir edersiniz ki biz Trabzonlu erkekler olarak menemen yapmayı, hayvan beslemeyi ve öz çekim yapmayı da kadınlarımız kadar olmasak da becerebiliriz.

Sayın başkanım; ikinci yılınıza doğru ilerliyorsunuz. Bolca kenti geziyorsunuz. Yukarıda eskiden kalma olsa da 20 madde yazdım ki; bu maddelere en az 20 madde daha yazabilirim.

Sayın başkanım; Trabzon ve Trabzonlu saygı istiyor.

Sayın başkanım; Trabzon ve Trabzonlu 4000 yıl daha kentimizin konuşulmasını istiyor.

Sayın başkanım; Trabzon ve Trabzonlu sözlerinin arkasında duran yöneticiler istiyor.

Kolay gelsin.