Ligin ilk yarısında Rize’deki karşılaşmada Gençlerbirliği’ni 2-1 yenen Çaykur Rizespor, dün başkentte 1-0 yenilerek küme mücadelesinde işini iyice zora soktu. Zira Yeşil-Mavililer alınan bu yenilgiyle 20 puanda kalarak en yakın rakibiyle 5 puanlık farkı eritemedi. 
Oysa ki düşme hattındaki rakiplerinden Kayserispor, önceki gün evinde sonuncu Gaziantepspor a 4 3, Akhisar da deplasmanda Adanaspor’a 2-1 yenilerek Rizespor’a adeta düşmeme konusunda avantaj ve şans tanışmışlardı. İşte böyle bir ortamda Yeşil-Mavililer, 53 dakikada yedikleri tek golle 25. haftayı da 20 puanla düşme hattında tamamlayan taraf oldu. 
1291 biletli futbol severin izlediği Başkent’teki dünkü maçta Gençlerbirliği’nin galibiyetine kalecileri Hopf’un da büyük katkısı olduğunu vurgulamak lazım. Zira Hopf önce Recep Niyaz’ın sert şutunu sonra da Oboabona’nın kafa şutunu önleyerek Rizespor’un puanla dönmesine olanak vermedi.
Bu arada kaptan ve golcü Kweuke için de bir paragraf açmak gerekir. Geçen hafta Rize’deki Antalyaspor maçında gördüğü kırmızı kartlar dünkü maçta takımını yalnız bıraktı. 
Eğer Kweuke, dünkü maçta olsaydı Rizespor puan ve puanlarla dönebilirdi. Başkent ekibi teknik direktörü Ümit Özat, Kweuke’nin yokluğunu çok iyi değerlendirecek taktiği futbolcularına bu yönde uygulattı.
Bu yenilgi karşısında ünlü Orhan Yazıcılar Hoca’nın minik torunu Şakir’in maçı izlerken rahatsızlandığı ve hastane ye kaldırılması da Yeşil-Mavili camiada ayrı bir üzüntüye neden oldu. 
Sonnokta ailesi olarak minik Şakir’e bir kez daha geçmiş olsun diliyoruz. 
Önümüzdeki Pazar günü de son haftaların en formda ve ligin ikinci yarısının lideri olan Trabzonspor’u Rize’de konuk edecek olan Hikmet Karaman’ın öğrencilerinin bu maçta da işlerinin çok ama çok zor olduğunu vurgulamak da yarar var. Allah her iki takıma da bu maçta gönlünce bedrin diliyor ve şimdiden iki komşu kentin başarılar diliyoruz.