Trabzonspor belki de şampiyonluk yolunda en önemli maçını oynadı. Herke bekliyordu Hüseyin hocanın orta sahadaki kadro değişimini. Ve de Hüseyin hoca mücadele yönünden, orta sahada hareketlilik yönünden Ndiaye ve Obi Mikel’in oyuna katkı sunmaması yönünden bu maçta oyuna Abdulkadir Parmak ve Abdulkadir Ömür ile başladı. Kara doğru muydu;  

Evet Doğruydu.

Buna rağmen orta saha biraz daha canlı görünse de, ilk yarı duran iki gol bulsak da, bence istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık.

Yani 3-1 galip gelmiş olsak da korkularla dolu bir 90 dakika şahit olduk.

Başta söylediğim gibi bu karşılaşma Pazar günü Başakşehir ile oynayacağımız maç için çok önemliydi.

Şimdi ortada bir gerçek var. O oynamış, bu oynamış, o kötü oynamış, bu çok iyi oynamış hiçbir önem arz etmiyor. Eğer şampiyon olacaksak biz şampiyonuz diyeceksek o zaman Başakşehir’i yeneceğiz arkadaşlar.

Onun için on maçtır Trabzonspor, o günlerden bu günlere iğne üzerinde gelmiştir.

Skorer futbolcuların gösterdikleri bireysel futbola kalmıştır. Şansımız yaver gitmiştir, fikstürdeki bu yeri yakalamışızdır. Geriye ne kalmıştır. Başakşehir’i yenmek. Türlü olumsuzluklar peşimizi bırakmasa da oyuna iyi başlayan bir Trabzonspor, Başakşehir’i de yenecek güçtedir.

Artık bütün hesaplar bu maç üzerine yapılmalıdır. Topyekûn bu maçın ne kadar önemli olduğunu hep birlikte algılamalıyız.  Bazen istediğimiz olmuyor. Bazen umut bağladığımız ayaklar ileriye gitmiyor. Bazen de bir başka oyuncuyla beraber sonucu yakalayabiliyoruz.

Bu dönüm maçına gelmek de kolay değildi. Madem ki geldik, hep beraber aynı düşünce de var olmak için bu maçı kopartmak zorundayız. Başakşehir kağıt üzerinde bizden bir kat daha takım oyununa ve de elindeki futbolcuların kalitesine bakıldığında daha önce bir takım olarak görünebilir.

Sonuç olarak bu gün de istediğimiz futbolu oynayamadık. Artık bunları geride bıraktık. Mazi ile istikbal olmadığına göre önümüze bakacağız. Futbolcular sahada biz tribünlerde aynı noktada birleşerek, kazanmanın mücadelesini yapacağız.

Bazen oynanmadan da maçlar kazanılabiliyor.

Tebrikler arkadaşlar, kazandık.

Temennimdir ki Pazar’ın gelişi Çarşamba’dan belli olsun.