İnsanlar şanslarını kendileri yaratırlar. İnsan her zaman pozitif ve enerjik olmalıdır. İnsanların geçmişleri gelecekleri değildir. İnsanlar işlerini doğru seçmelidir, daha en başından aşık oldukları işleri yapmalılar. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız farklı yerlere bakacaksınız ki oralarda da kendinizi geliştireceksiniz. Önemli olan birinin kendisini nasıl yetiştirdiğidir.

İnsanlar kendi kaderlerinin tasarımcısı ve yazarlarıdır. Hayatın tadını çıkarır. Çünkü hayat olağanüstü, görkemli bir yolculuktur. Kendinizi her zaman iyi hissedin. Şükretmek yaşamımıza daha çok şey katmanın mutlak yollarından biridir.

Trabzonspor beş haftada zirveyi kaybetti, bunların sebeplerini arayıp, takılmamak ve önümüze bakmamız gerekir. Çünkü mücadele devam ediyor. Ligde kalan iki hafta var. Bir de Ziraat Türkiye Kupası’nda final maçı oynayacaksınız.

Lige döndüğümüzde aşırı puan kayıpları oldu. Burada bahanelere sığınmayacağız, eline geçen fırsatları Trabzonspor değerlendiremedi. Şuan itibariyle tepsiyi eliyle Başakşehir’e sundu. Bana göre burada suçlu aramak yerine erken alınan kararlar Trabzonspor’u bu duruma getirmiştir. Nedir bunlar diye baktığımızda yönetimden ayrılan kişilerin ayrılmaması gerekirdi. Bir de Ünal hocayla yollar ayrılmamalıydı. Bunların yanı sıra ayrılan oyuncular da vardı. Bu dönemlerde kulüp iyi yönetilmediği görülüyor. Bunların sonucunda da zararı Trabzonspor görmüştür.

Trabzonspor, maçlarına benim dışarıdan takip ettiğimde, gözlemlediğimde yalnız kendini hazırlamakla yetinmiş. Rakip takımları hiç analiz etmediğini kesinlikle söyleyebilirim.

Trabzonspor teknik kadrosunda lig için yeterli deneyime ve tecrübeye sahip olmadığını da gözlemledim. Çünkü maça göre kadro değil, Trabzonspor elindeki mevcut oyuncu grubuna göre maçları çıktığını gördüm, izledim.

Trabzonspor’da veyahut başta bir takımda görev yapıyorsanız, teknik adam olarak yaptığı işte görevde pişmanlık duymaz. Teknik adamlıkta başarı ve başarısızlık iç içedir. Beceremedim, yapamadık yoktur. Bu kelimeleri kullanırsanız size güveni olan insanların güvenlerini bakış açılarını zedelersiniz. İnsanlar yaptıkları işlerde her zaman için sonuna kadar mücadele etmelidir. Her olaydan dersler çıkarmalıdır. Tecrübe günlerde, aylarda, yıllarda kazanılır. Köprülerin altından ne çok sular akacaktır.

Gelişim bir süreç, zaman alacaktır. Unutmayacağız. Olumsuzluğu bahane etmeyeceğiz. Olumsuzluklara rağmen çıkacağız başaracağız. Kaybetmekten korkan insan asla başaramaz.

Trabzonspor’da şimdi ligde kalan iki maçı ve Ziraat Türkiye Kupasını kazanmak hedef olacaktır.

Kalın sağlıcakla.