Uzun bir pandemi sürecinin ardından lig sınavında Göztepe gibi önemli bir rakibi deplasmanda 10 kişiyle geçen Trabzonspor, Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında rahat bir oyunla finale adını yazdırdı.

Bu sezon Trabzonspor’un futbol kalitesi üst düzeye çıkmadıysa da Bordo-Mavililer oynadığı hemen hemen her karşılaşmada galibiyeti getirecek yeterlilikte performans sergiledi. 

Trabzonspor bireysel yetenekli oyuncu kadrosuyla tam anlamıyla kolektif futbol oynamasa da, istediği zaman oyunun hızını yükseltiyor, istediği zaman topu rakibine veriyor ve gerektiğinde sonuca gidebiliyor. 

Yani Trabzonspor gerektiği kadar oynuyor. 

Bir nevi kasmıyor. 

Bordo-Mavililer 23 yıldır Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenemiyor olsa da Trabzonspor’un son yıllardaki üstünlüğü bariz ortadaydı. 
İlk maçta alınan 2-1’lik galibiyet rövanş için önemli avantajdı. 

Hele de Trabzonspor bu kadar formda, bu kadar özellikli oyunculara sahip bir takımken. 

Son şansı kupa olan Fenerbahçe’yi ekranlarında gazlamaya çalışan yanlı medyanın unuttuğu şeyler vardı ki; karşılarında 2-1’lik avantajlı skorlu, formda bir Trabzonspor.

Göztepe maçında alınan galibiyetin moraliyle sezonu 3 kupayla kapamanın verdiği inançla başlayan Trabzonspor bulduğu erken golle de finalin kapısını araladı. 

Oyunda temponun artmasına izin vermeyen Trabzonspor, Fenerbahçe’ye oyun izni vererek savunmada yakalayacağı açıklarla maçı bitirmek istedi, başarılı da oldu.

Olmasına da 2. ve 3. goller gelmeyince ilk yarıdaki bitecek iş son dakikalara kaldı.

Bu sırada Trabzonspor geriye dönüşte zorlandığı ilk atakta kalesinde golü gördü.

Yine de sahada kendinden emin, ne yaptığını bilen, rahat bir Trabzonspor vardı. 

Oyuncular sakinliklerini bozmadan mücadelelerini ortaya koyarak Fener’e o şansı vermedi.

İlk yarıda oluşan 1-1’lik sonucun ardından Cüneyt Çakır ikinci yarıda verdiği kararlarla Fenerbahçe’yi adeta iteledi. 

Sosa’nın olmayışı, Nwakaeme’nin sakatlanıp çıkması Abdulkadir’in Ömür’ün de kenarda yalnız kalması, oyun olarak Trabzonspor’u etkilediyse de Bordo-Mavililer mücadele hırsı ve bireysel yetenekleriyle sonuca gitmesini bildi. 

Fenerbahçe’de yapılan Deniz Türüç ve Jailson hareketi Trabzonspor’un ekmeğine yağ sürerken Göztepe maçının çalışkan ismi Ekuban’a parantez açmak gerek. 

Eski günlerine dönüş sinyali veren, kaçırdığı net fırsatları bir kenara bırakırsak Ekuban maçın adamı oldu ve Trabzonspor’u finale taşıyan isimlerin başında geldi.

Maç öncesinde ekranlarda yanlı medya, sahada Cüneyt Çakır’a rağmen zafer, Trabzonspor için beklenen kadar zor olmadı.