Avrupa kupalarında mücadele etmek kulüp prestiji açısından önemi büyük. Bunu inkar edecek değilim. Ancak takımın eti budu da belli. En fazla gruplardan çıkarsın sonrası Allah kerim. Ama lig öylemi. Bu sezon öyle bir rüzgar yakalayıp, öyle bir noktaya gelmişsin ki uzun yıllardır başarıya aç bir kentin içini kıpır kıpır olmasını sağlamışsın.

Her ne kadar yönetim ve teknik kadro şampiyonluk kelimesini telaffuz etmese de Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin ve Beşiktaş’ın tel tel döküldüğü ligdeki hedefini Bordo- Mavili taraftarlar belirlemiştir. Yıllardır yolunu büyük bir hasretle gözlediği şampiyonluk beklentilerini tavan yaptırmışsın. O nedenle Avrupa’nın benim için pekte önemi yok. Önemli olan lig ve Trabzonspor tüm her şeyiyle buraya odaklanması gerektiğinin savunucuyum.

Dün akşam ki maça gelecek olursak. Trabzonspor’da kaptan Sosa gibi maçı kazanma isteği ve arzusuyla sahada mücadele edecek bir oyuncu yoktu. Belki ki Pereira ve Yusuf. Bunun eksikliğinin faturasını Bordo-Mavililer fazlasıyla ödedi. Yenilen iki gol savunma oyuncularının uyumasından kaynaklandığını da söylemek mümkün. Nedense Fernandes ve Campi’de gözle görülür bir kan uyuşmazlığı var. Belli ki Ünal hoca Başakşehir maçını düşünerek Hüseyin Türkmen ve Hosseini’ye bu maçta görev vermedi.

Hele Abdülkadir Parmak’ın sezon başından beri bu denli kötü bir oyun ortaya koyduğuna hiç şahit olmamıştım. Sahada Kamil Ahmet ile kaybolup gitti. Nerede o eski Abdülkadir. Genç oyuncu biran önce kendini toparlaması gerekiyor. Mikel’in de yokluğunu hissetmedik de değil. Fakat Nwakaeme’ de gecenin sönük yıldızlarından biriydi. Sahada gezindi durdu. Bir iki pozisyonda görünür gibi oldu ama sonuca bağlayamadı. Dediğimiz gibi Sosa’nın gölgesinin altında oyuncular yerini alamadı. Onun gibi sahada savaşamadı. Bir tek kaptanla zafer gelmez. Bireysel olarak bir yere varamazsınız. Takım oyununu iyi bir şekilde icra edemiyorsanız geçmiş olsun.

Sonuçta kaybedilen bir maç süren bir galibiyet hasreti Avrupa’da var. Bu benim içime dert olmuyor. Beni tek ilgilendiren şey Başakşehir maçı. Trabzonspor’un bu maçta alacağı galibiyet takımı iyiden iyiye şampiyonluk havasına sokar. O nedenle biz tam manasıyla lige konsantre olalım. Orada alacağımız başarılı sonuçlarla coşalım.