Maç öncesi konuşmasında Çalımbay ,” …..önlemlerimizi aldık.Savunma değil hücum yapacağız.Bunun için de gol artacağız.” Şeklinde oyun kurgusunun ana fikrini dile getirdi.

Ancak, oyun Çalımbay’ın dediği gibi gelişmedi.

Alan ve adam savunmasında yeterli olamayan Trabzonspor bu haliyle topa sahip olamadı. Topa sahip olamayınca da gol yapabilme düşüncelerini oyun alanına yansıtamadı.

Özellikle, rakipten kazanılan toplarda “ Okay-Hubocan—ve Uğur”  hücum başlatabilme için uygun bir yerleşme ve paslaşma  yapamayan  oyuncular olunca,  Trabzonspor gol seçeneklerini azalttı.

Bu tür oyun anlayışına bir de kendi ceza alanında rakibi bekleyen ve paslaşma iletişimini kesmeyen bir savunma yerleşmesi eklenince Galatasaray’ın  gol seçenekleri birden fazla olan oyunu ortaya çıktı.

Çalımbay’ın bu oyun kurgusu  devamlı Trabzonspor yarı alanında ve ceza alanı önünde oynanan bir görüntü verdi. Sadece ikinci devrenin ilk on dakikasında  rakibin adam ve alan baskısın çözebilen paslaşma ile önce Yusuf sonra Sosa ile iki pozisyon yakalandı.

Bu anlayış ile gol yapabilme “Kuçka 'nın akıl golü dışında “ dolaysıyla maçı kazanma düşüncesi fantezi olurdu.Ancak, rakibin gol yapabilmesi de zor olurdu eğer, Abdülkadir ve Okay’ın benzer hataları olmasaydı.