Ortahisar Kaymakamlığı binasının Göç İdaresine verilmesi gündeme geldiği günden bu yana tartışmaların ardı arkası kesilmiyor.

Şehrin büyük kesimi de aklı başında karar ile o binanın Göç İdaresine verilmemesi noktasında birleşiyor.

Çünkü doğru olan bu!

***

Bu gelişmelerin üzerine İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu mantıktan uzak açıklamalara imza attı ve söze şöyle başladı:

“Trabzon’daki misyonumuz ve faaliyet alanımız diğer iller ile karıştırılmamalıdır.”

Ne demek yani misyon?

Mesela İl Göç İdareleri diğer illerde nasıl bir misyon ve faaliyet üstleniyor,

Trabzon’da bundan farklı olarak ne yapılıyor?

***

Devam ediyor Latifoğlu...

Yatırımcıya, öğrenciye, Trabzonsporlu futbolcuya hizmet için çalıştıklarını belirtiyor ve nadiren de olsa geçici koruma ve uluslararası koruma talebinde bulunan göçmenlerin halk dilindeki adıyla mültecilerin de işlemlerine yardımcı olduklarını belirtiyor.

Şimdi soralım:

Mülteci rakamlarının oranıyla Trabzonspor’da forma giymek için gelen senede bir elin parmağını geçmeyen oyuncular hangi matematikle bir tutulur?

***

Devam ediyor Latifoğlu: “Mevcut kamu binaları arasında münhal olanlarla ilgili bir değerlendirme yaptığımız doğrudur. Bunlar arasında Ortahisar Kaymakamlığı binası, Eski İskenderpaşa İlkokulu, Eski Ortahisar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü binası, Ortahisar Belediyesi Pelitli ek hizmet binası, Ganita’da eski MİT binası gibi birçok seçenek üzerinde çalışılmaktadır.”

Yani bakıyorsunuz illa da şehrin merkezini istiyor Latifoğlu. Başkası olmaz demek ki?

Nasıl olsun? Diğer illere göre farklı misyon ve faaliyet üstleniyormuş çünkü. Latifoğlu öyle diyor ya!

***

Devam ediyor Latifoğlu: “Hâl böyle iken kurumumuzun statüsü, faaliyet alanı bilinmeden basın üzerinden haksız bir şekilde eleştiriye konu olması, karalanması, aşağılanması doğru olmamıştır.”

Şunu belirtmek gerek ki kimsenin basın üzerinden Göç İdaresini karaladığına şahitlik etmedik.

Bu konuyu irdeleyenler ve ortak akılda birleşenler de en az Latifoğlu kadar Göç İdaresinin yetki ve etki alanını da bilenlerdendir. Evet bizce de Göç İdaresi önemli bir kuruluştur ancak gösterilen adres doğru ikamet değildir.

***

Son olarak da diyor ki Latifoğlu “İyi niyetli her bir yaklaşıma açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

Biz de son olarak diyelim ki iletişime biz de açığız Latifoğlu.

Ama önce siz Vali Bey’den bir izin alın ondan sonra iletişim kuralım.

Bunu neden mi hatırlattık? Çünkü önce bu açıklamaları yollayıp ardından oturduğunuz koltuğun göç edeceğinden korkarak bunların yayımlanmaması adına ricacı olduğunuz için.

***

Hani servis edip sonra geri çekmeye çalıştığınız açıklamanın başlığında demişsiniz ya “Göç İdaresine daha iyi bir yer arıyoruz” diye.

Yerden önce Göç İdaresine açıklamasının arkasında duracak bir müdür lazım.

Yoksa bina falan hak getire...