Trabzon’da dün AK Parti’nin İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Bakanların katılımı ile yapılacağı duyurulan toplantıya bir bakan dahi katılmadı ve daha başlamadan ‘toplantı’ sınıfta kaldı.

***

Şehirde hali hazırda ses getirecek bir yatırım veya biten bir proje olmadığından toplantının açılışı da İstanbul Havalimanı’nın tanıtıldığı bir video ile başladı.

Ne alakaysa artık!

***

Toplantı devam etti…

Söz İl Başkanı Revi’de: “Duran bir tane işimiz yok. Bütün büyük ve küçük ölçekli yatırımlarımızın tamamı devam ediyor.”

Tamam da; başlamayı bekleyen yatırımlar ne olacak?

***

Toplantı devam etti…

Söz Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nda: “1milyon 650 bin ton asfalt yaptık. 11 Trilyon harcayarak Trabzon Botanik’i gerçekleştirdik. Tam 800 bin metrekare ile Gülcemal yapılmakta. Tarihi meydan parkının 3. etabı projeye çıktı. 7700 kişilik şehir camisi projesi devam etmekte. Su kanalizasyonda 1 katrilyon 726 trilyonluk yatırım planlandı.”

Tamam da; hafif raylı sistemden haber var mı?

***

Toplantı devam etti…

Söz Milletvekili Günnar’da: “Trabzon hasta başına düşen yatak sayısı anlamında ülkenin ilk 4 ilindeyken, biz yetmez dedik yine sadece Trabzon’a özel bir kanun çıkartarak Akyazı’da şehir hastanesini gerçekleştiriyoruz. Teklifler verildi, ihalesine geçilecek.”

Tamam da; şehirde yaşanan sağlık keşmekeşi ve hepsinden öte Tıp Fakültesi’ndeki skandal uygulamaların önüne nasıl geçilecek

***

Toplantı devam etti…

Söz Milletvekili Balta’da: “Fındık üreticimizin yanındayız. Biz hiçbir zaman popülizm yapmadık, popülist politikalarla beraber milletimizi kandırıp seçimden sonra ne haliniz varsa görün demedik.”

Tamam da; fındıkçı aylardır inim inim inlerken ses çıkartılmadı, kaderine terk edildi. Fındığı elinden yok pahasına çıkartan vatandaşın durumu ne olacak?

***

Toplantının adı, Danışma Meclisi olunca ben de bu açıklamaların ardından aklıma takılanları bir bilene danışayım istedim.

Bilmem, cevap alabilir miyim.