Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, önce şehrin büyük desteğini, ardından da mazbatasını alarak koltuğuna oturdu.

Oturdu oturmasına da görünüyor ki, Başkan Zorluoğlu ağız tadı ile iş başı yapamadı.

***

Nasıl yapsın ki! Hayırlı olsun ziyaretlerinden nefes alamıyor Başkan Zorluoğlu.

Dolayısıyla, heyecanı ile de Trabzon’u buluşturamıyor.

Hele hele de o ziyaretlere bakıldığında, Zorluoğlu’nun şehre adım attığı günden bu yana kendisi ile aynı fotoğraf karesine girebilmek için yarışan isimlerin yine ön planda olduğu dikkat çekiyor.

***

Tamam, bu bir gelenek/görenek olabilir ama geçip giden bir saniyenin dahi geri gelmediği de bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

Şunun da altını özellikle çizmek gerekir ki, bu şehrin artık kaybedecek tek saniyesi dahi yok.

Bu hayırlı olsun ziyaretleri artık son bulsa da, Başkan Zorluoğlu işine yoğunlaşsa.

***

Öyle ya; Trabzon’a verilen sözlerin bir an önce hayata geçmesi için Başkan Zorluoğlu ve kuracağı ekibinin boşa geçirecek zamanı yok.

***

Başkan Zorluoğlu işe başlamalı ki; 16 yeni otopark, Karadeniz Sahil Yolu ve Tarihi İpekyolu şehirle buluşsun, Değirmendere trafiğine de çare bulunsun.

Başkan Zorluoğlu işe başlamalı ki; Maraş ve Gazipaşa caddelerinde araç ve yaya trafiği yeniden düzenlensin, şehre yakışan yeni bir otobüs terminali hizmete alınsın.

Başkan Zorluoğlu işe başlamalı ki; Trabzon raylı sistemle buluşsun, şehir içindeki dolmuşların modernizasyonu gerçekleşsin.

Başkan Zorluoğlu işe başlamalı ki; turist sayısı 5 yılda ikiye katlansın, Sümela Çakırgöl, Hıdırnebi, Solaklı için düşünülen projeler hayat bulsun.

Başkan Zorluoğlu işe başlamalı ki; kültür ve sanat yatırımları gerçekleşsin.

Başkan Zorluoğlu işe başlamalı ki; Tabakhane ve Zağnos Vadileri elden geçsin, Ortahisar bölgesinin tarihi kimliği ortaya çıkartılsın.

***

Bunun da yanında Başkan Zorluoğlu işe başlamalı ki; liyakat ve ehliyetli yönetim belediyeye hakim olsun.

Hepsinden de öte Başkan Zorluoğlu işe başlamalı ki; kendi görevi dışında başka bir işe soyunan belediye personeline de neşter vurulsun.

***

Demem o ki, bırakalım hayırlı olsun ziyaretlerini de, Başkan Zorluoğlu hem Trabzon hem de görevi ile artık iyiden iyiye buluşsun.

Verilen vaatler de şehirde karşılık bulsun.